El director tècnic de l'Avinent Manresa Joan Lleonart ha estat escollit millor entrenador d'atletisme estatal de la temporada, segons ha donat a conèixer la federació espanyola aquest dimecres. El premi és compartit amb l'aragonès José Luis Mareca, entrenador, entre d'altres, dels corredors Carlos Mayo i Toni Abadia. La tasca amb la banyolina Esther Guerrero, ja classificada per als Jocs de Tòquio, ha estat, sens dubte, la punta de llança de la candidatura de Lleonart.

El tècnic manresà, de 59 anys, continua acumulant premis després que l'Avinent Manresa es classifiqués setè fa dos caps de setmana en el Campionat d'Espanya de clubs. A més, un dels seus deixebles, Manel Deli, va quedar campió d'Espanya dels 100 quilòmetres fa pocs dies i una altra, Meritxell Soler, està obtenint grans resultats en les darreres setmanes.

La gala d'entrega del premi, juntament amb tots els altres, tindrà lloc aquest dijous a la nit, a les 20.30 hores a Getafe, just abans de l'arrencada del Campionat d'Espanya. Es podrà seguir en directe per l'streaming de la federació espanyola, en el seu lloc web.