Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Ultra Pirineu corona tots els seus campions

La cita baganesa, amb triomf de Kilian Jornet a la prova reina, bat rècords d’expectació

L’Ultra Pirineu corona tots els seus campions

Les tres jornades de competició de l’Ultra Pirineu, que enguany retornava al calendari competitiu després de l’aturada del 2020 per la pandèmia, han desbordat les expectatives amb més de 4.000 corredors que han participat en les quatre curses. Bagà i la zona del Cadí-Moixeró s’ha omplert d’esportistes i també de molts visitants i espectadors, que, un cop sembla que han baixat força les restriccions per la covid, han demostrat que hi havia ganes de reprendre l’activitat.

Ahir, es van atorgar els premis de la prova reina, una ultra de 100 quilòmetres en què la diferència entre el guanyador, Kilian Jornet, i l’últim classificat, Gilbert Nicasio, va ser de setze hores. Com era d’esperar, el ceretà no va tenir rival i es va imposar dissabte a la tarda amb un registre de 10 hores 24 minuts, amb tretze de diferència respecte del guanyador de fa dos anys, Dmitry Mityaev. Tercer va ser el francès Aurélien Dunand-Pallaz, a 19 minuts i 45 segons del triomfador.

Força llocs meritoris

En l’Ultra Pirineu va destacar la sisena posició del cabrianès Lluís Ruiz Oller, corredor de l’entitat local, els Mountain Runners del Berguedà, que va completar el traçat amb un temps d’11 hores 4 minuts i 11 segons. Va ser el tercer corredor classificat de l’Estat, després de Jornet i de Zaid Ait Malek, que va ser cinquè.

Dintre els cinquanta primers també van entrar Martí Santamari, del Centre Alpí Gironella, 23è amb 12.50.56, i tres corredors dels Mountain Runners, Joan Noguera (41è, amb 13.40.10), Josep Bover (42è amb 13.41.24) i Pau Fernández (50è, amb 14.01.52).

La prova femenina la va guanyar la cantàbrica Azara García, que va completar la prova amb un temps de 12.29.42, gairebé vuit minuts millor que la manxega Gemma Arenas i 28 i mig davant de la catalanoneerlandesa Ragna Debats. La cinquena posició va ser per a la gironellenca dels Mountain Runners del Berguedà Judit Franch, amb un registre de 13.55.35. Entre els cinquanta primers també van quedar Toma Valeikaite, del Club Cerdanya Pirineus (21a, amb 17.53.12); Verónica Carballo, dels Mountain Runners (27a, amb 18.30.57) i la seva companya Anna Ventura (30a, amb 18.54.51)

Bons llocs en altres proves

El cap de setmana baganès, però, no només es va centrar en la prova ultra. N’hi va haver tres més, l’última de les quals la mitja marató, que es va disputar ahir sota una intensa pluja. La victòria va ser per a Miquel Corbera, del Montornès, amb 1.36.31. El millor participant de casa nostra va ser Jan Torrella, dels Mountain Runners, que va completar la cursa amb un temps d’1 hora 42 minuts justos. També va destacar el catorzè lloc de Javi Paniello, de l’Olesa. En dones va guanyar Núria Gil, del Salomon, i la local Carla Esclusa, dels Mountain Runners, va ser sisena, amb 2.07.40.

El primer dia es va disputar la prova vertical. En homes va vèncer Daniel Osanz, amb 36 minuts 44 segons, i va ser cinquè Jordi Bolet, del Club Esportiu Cerdanya-Pirineus, amb 38.02. En dones, victòria de Fátima de Diego, amb 46.15, i quarta posició per a Laia Gonfaus, dels Moutain Runners, amb 49.24. Hi va haver dues companyes seves entre les deu primeres, Berta Guitart, setena, i Maria Butxaca, novena. Finalment, en la marató, Jonathan Albon va guanyar en homes i la sueca Ida Nilsson es va imposar en dones, amb cap dels nostres en les primeres posicions.

Prem per veure més contingut per a tu