El jugador de Martorell Eric García i quatre companys seus del Barça -Ansu, Gavi, Alba i Busquets- formen part de la llista de jugadors de la selecció espanyola que afrontaran la setmana vinent els dos últims partits de la fase de classificació per la Copa del Món de Qatar, que se celebrarà del 21 de novembre al 18 de desembre del 2022. Després de disputar l'Eurocopa i els Jocs Olímpics, Luis Enrique continua confiant en el defensa català, consolidat en el primer equip del Barça.

Les principals novetats de la llista són Ansu Fati i Brahim, així com la presència d'un jugador del Madrid, el lateral Dani Carvajal. Mike Oyarzábal, en canvi, tot i ser un fix, no és a la convocatòria perquè encara està de baixa.

Els convocats són:

Porters: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic) i Robert Sánchez (Brighton).

Defenses: César Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Marcos Alonso (Chelsea), Eric García i Jordi Alba (FC Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Íñigo Martínez (Athletic), Pau Torres (Vila-real) i José Luis Gayà (València).

Centrecampistes: Sergio Busquets i Gavi (FC Barcelona), Rodrigo Hernández (Manchester City), Carlos Soler (València), Koke (Atlético de Madrid) i Mikel Merino (Reial Societat).

Davanters: Pablo Sarabia (Sporting Lisboa), Álvaro Morata (Juventus), Rodrigo Moreno (Leeds), Dani Olmo (Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona), Brahim Díaz (Milan), Pablo Fornals (West Ham) i Yéremi Pino (Vila-real).

Dues finals per tancar el grup

Espanya està enquadrada en el grup B de la fase europea de classificació pel Mundial. El primer obtindrà el bitllet per Qatar'22, mentre que el segon haurà de disputar una repesca.

Ara mateix, Suècia lidera el grup amb 15 punts, Espanya en té 13 i Grècia 9. Geòrgia i Kosovo tanquen la classificació amb 4 punts (i 1 partit més jugat).

Dijous vinent, Suècia visita Geòrgia (18 h) i Espanya juga a Grècia (20.45 h). Els de Luis Enrique necessitaran guanyar per intentar superar Suècia en l'última jornada, el diumenge 14 (20.45 h) a Sevilla, en el duel directe entre ambdues seleccions.