Els últims minuts de la segona part semblaven consumir-se de forma irremeiable. El Centre d'Esports Manresa feia quasi mitja hora que maldava insistentment per empatar (2 a 1), però només havia generat una ocasió en tot el segon període i la tercera derrota del curs es perfilava com un escenari plausible en el moment més inoportú. Aleshores, ha sorgit la figura del mig centre navarclí Marc Martínez per segellar un empat fonamental. Àlex Iglesias, ha efectuat una intencionada centrada rasa des de l'esquerra i Marc Martínez, al primer pal, un metre dins de l'àrea de penal, ha rematat de primera, amb l'esquerra, de forma inapel·lable a gol. Un golàs que ha fet fondre tots els jugadors i tècnics blanc-i-vermells en una efusiva i inacabable abraçada (min. 88). Cinc minuts després, el central Moha ha tallat amb jerarquia una perillosa incursió de Gabi Martínez i ha segellat la igualada (2 a 2).

Així doncs, el Centre d'Esports Manresa continua depenent únicament dels seus propis resultats per assolir el títol i l'ascens a Segona Divisió RFEF. Tres triomfs o dues victòries i dos empats en els quatre últims partits de la competició li ho garanteixen, tot i que segons els marcadors que es produeixin, amb sumar dues victòries i un empat podria haver-n'hi prou.

L'equip titular del CE Manresa que ha arrencat un punt de l'estadi de Montilivi CE Manresa

Tal com es preveia, el Girona FC B ha sigut un oponent molt exigent. El duet que integren Gabi Martínez i Joel Roca per la dreta és indeturable i la qualitat i l'olfacte golejador de Shinnosuke Katsushima determinants. Des dels primers instants de la confrontació els gironins han evidenciat que volien fer-se amb la possessió i amb la iniciativa ofensiva, però només han pogut generar un parell d'accions de perill contrarestades per una jugada de Noah i una centrada de Pau Darbra. A més, el conjunt manresà ha materialitzat la seva primera ocasió de gol. Nil Garrido ha habilitat Salva per efectuar una de les seves característiques centrades des de la posició d'extrem dret i Javi López ha superat Èric Monjonell per rematar de cap una pilota altíssima que ha tocat al travesser abans d'introduir-se a la porteria de Jona Morilla (min. 13). Quatre minuts després, al porter gironí se li ha esmunyit d'entre els guants un potent xut de Nil Garrido i la pilota ha sortit a córner arran del pal dret de la seva porteria. Els amfitrions s'han refet i una pilota perduda a la línia de tres quarts defensiva dels bagencs ha propiciat la gardela d'Unai Hernández per sobre el travesser. Entre els minuts 27 i 29 s'han succeït les ocasions d'un equip i l'altre i el gran beneficiat ha sigut el filial del Girona FC amb un garbuix a l'àrea que ha acabat amb autogol de Putxi.

Entre els minuts 27 i 29 s'han succeït les ocasions d'un equip i l'altre i el gran beneficiat ha sigut el filial del Girona FC amb un garbuix a l'àrea que ha acabat amb autogol de Putxi

Després de la tempesta, set minuts de calma, de futbol tàctic, abans que els visitants entomessin la iniciativa. Una rematada amb rosca de Pau Darbra ha obligat Jona Morilla a protagonitzar una arriscada sortida en la qual va envestir a Uri Pérez (min. 41). L'àrbitre no va considerar l'acció mereixedora d'assenyalar penal i dos minuts després, Joel Roca ha assistit Katsushima per tal que driblés Òscar Pulido en la seva desesperada sortida i segellés la remuntada (min. 43).

Els blanc-i-vermells han iniciat el segon acte amb determinació, però els jugadors d'Àxel Vizuete han capgirat la tendència inicial a partir del minut 50. Òscar Pulido ha sigut fonamental durant els següents minuts per impedir el gol de la sentència. Primer, ha fet una increïble doble aturada en refusar amb les cames una mortífera rematada de Katsushima i en blocar el xut posterior de Pau Víctor (min. 53). I cinc minuts després, el porter manresà ha conjurat l'enverinada rematada rasa d'aquest mateix jugador.

El jugador del CE Manresa Antonio Pelegrín durant el partit davant el Girona Diari de Girona / Aniol Resclosa

A partir de minut 60, el CE Manresa ha intensificat la seva ofensiva. Ha sigut mitja hora de domini blanc-i-vermell, però sense aconseguir generar jugades que qüestionessin la integritat de la porteria de Jona Morilla. Fins i tot, durant aquesta fase de la confrontació, una rematada rasa de l'incisiu Katsushima ha estat a punt de convertir-se en el tercer gol dels amfitrions. La pilota ha sortit arran de la base del pal dret de la porteria d'Òscar Pulido (min. 69).

Aleshores, Marc Martínez ja estava sobre el terreny de joc i la seva qualitat determinaria la consecució d'un empat transcendent. Una vegada finalitzat el matx, els jugadors manresans han celebrat l'empat amb els aficionats blanc-i-vermells durant aproximadament cinc minuts. No endebades, les 55 places de l'autobús habilitat per a l'afició s'han exhaurit. Sens dubte, Manresa torna a vibrar amb el seu equip de futbol.