Les dues atletes internacionals de l’Avinent Manresa, la saltadora de perxa Mònica Clemente i la fondista Meritxell Soler, són la punta de llança de l’extensa representació que el club presenta avui en el 102è Campionat de Catalunya absolut, a l’Estadi Municipal Natàlia Rodríguez de Tarragona. L’altre club capdavanter de la Catalunya central, el CA Igualada-Petromiralles, també tindrà una nombrosa representació en una cita amb més de vuit-cents atletes que es podrà seguir per streaming des de la pàgina web de la Federació Catalana (fcatletisme.cat).

Proclamada recentment campiona en els Iberoamericans, Clemente parteix com a favorita en la prova de salt de perxa. Autora de la segona millor marca estatal de la temporada (4.32), la seva principal rival serà Clara Fernández, que a la campanya sota sostre va arribar als 4.15.

Tot i que s’està prodigant sobretot en distàncies superiors, la santjoanenca Meritxell Soler serà una de les candidates al títol en els 5.000 metres. Després de fer marca personal en els 10.000 m a la Copa d’Europa, la fondista tindrà com a rivals atletes de la talla d’Èlia Saura, sempre tenint present que Douae Ouboukir, amb qui Soler ha mantingut diversos polsos en proves d’asfalt, sigui a la sortida dels 3.000 m obstacles. En aquesta distància, Marina Guerrero i Mercè Guerrero també optaran a pujar al podi.

Laura Bou, que en les darreres setmanes ha millorat la seva marca en els 400 metres fins a situar-se, amb 53.51, en quarta posició del rànquing espanyol, també és una clara aspirant a medalla. El mateix que Emília del Hoyo en els 100 metres tanques, prova en la qual és 9a de la llista estatal, amb 13.82: la favorita és la líder Xènia Benach (13.51).

Del Petromiralles sobresurt la presència del saltador de llargada Jordi Yoshinori Matsuoka, que amb 7.76 és 5è del rànquing estatal. Entre els dos clubs aporten una setantena d’atletes.