Reeixida edició inaugural del Torneig Cor de Catalunya de futbol femení del Club Gimnàstic de Manresa. Tretze equips de vuit entitats diferents van participar en les cinc categories competitives que van configurar el cartell d’aquesta primera edició del trofeu. No endebades, les futbolistes van ser les úniques protagonistes durant tota la jornada a les instal·lacions del Gimnàstic Parc.

Les categories aleví, infantil i cadet van oferir bon futbol | OSCAR BAYONA Lluís Cuberes i Martí. Manresa

La creació i institució del Torneig Cor de Catalunya ha estat la manera d’adherir-se als actes commemoratius del cinquantenari del futbol femení a la capital del Bages de l’entitat escapulada. Per això, els moments més emotius de la jornada es van viure a partir de les 16.39 hores, abans d’iniciar-se els partits programats per a la tarda, quan el Club Gimnàstic de Manresa i l’Ajuntament van retre un senzill i sincer homenatge a les pioneres del futbol femení a la ciutat. Maria Alsina Santasusana, Ramona Aubets Auguets, Montse Arrufat Ribas, Pepi Bonells Jorba, Assumpta Casas Beringues, Fina Casas Vilardaga, Pilar Duocastella Selvas, Clotilde Morales Coca, Carme Planas Pardo, Olga Planas Vilardaga, Maria dels Àngels Sallés Barba i Serafina Vall Sala, les dotze representants dels diferents grups de joves que van introduir la pràctica del futbol femení a Manresa a l’inici dels anys setanta, van sortir al bell mig del terreny de joc quan el locutor les va presentar. En representació de totes les pioneres, Clotilde Morales va emfasitzar que «els dos objectius que ens vam marcar pel cinquantenari, donar visibilitat a les dones que van jugar a futbol ara fa cinc dècades i impulsar la pràctica d’aquest esport entre les joves de Manresa i el Bages s’han acomplert». Morales va assenyalar que «ara, el desafiament és aconseguir la igualtat absoluta de la dona en el món de l’esport», és a dir, «tenir el mateix reconeixement i la mateixa remuneració que els homes».

Marc Aloy i Clotilde Morales mostren l’evocadora placa | CARMINA OLIVERAS VILA Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Després de la seu breu al·locució, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, que va assistir a l’acte acompanyat pel regidor d’Esports Toni Massegú, va lliurar una placa commemorativa a Clotilde Morales. Per últim, Ramona Aubets va fer el servei d’honor del partit de categoria juvenil.

Dos títols matinals escapulats

Pel que fa a les tres categories que es van jugar durant la matinal (aleví, infantil i cadet), l’infantil A del Gimnàstic es van imposar en el triangular cadet, alhora que les seves companyes del B ho feien a la competició per a jugadores infantils. D’altra banda, el CE Sabadell va ser el primer equip a inscriure el seu nom en el palmarès de la categoria aleví.