Segueix-nos a les xarxes socials:

Curses de muntanya

La Punk-Trail solidària de Sant Joan torna dissabte per recollir tones d'aliments

La prova de l'any passat va recollir 4.000 quilos de productes destinades al Rebost de la Creu Roja del poble

La Punk-Trail solidària de Sant Joan torna dissabte per recollir tones d'alimentsPunk-trail

Sant Joan de Vilatorrada acollirà aquest dissabte a la tarda la cursa de muntanya Punk-Trail, destinada a finalitats solidàries i, més en concret, a recollir aliments destinats a persones en situació de vulnerabilitat. Aquest dimecres a la tarda ja estaven les inscripcions tancades, un total de 383 persones que participaran en una prova organitzada per l'Associació Flipats per l'Esport i la Gresca i que en la passada edició va recollir quatre totes de productes.

Les Punk-trail són proves gratuïtes que se celebren per tot el país i que tenen aquest objectiu solidari. Els participants no han de pagar inscripció, però sí arribar amb un mínim de deu quilos de menjar cadascun d'ells que aniran a parar a la Creu Roja del Bages. En la passada edició, els aliments van anar a parar a les famílies ateses al Rebost, un projecte de l'entitat que pretén donar resposta a situacions d'emergència social a través de la distribució d'ajut alimentari. Aquest local es troba a Sant Joan i és el punt de recapte d'aliments, a més de nodrir-se de l'activitat de les institucions i els donatius de les empreses i els particulars.

A part de l'aportació dels corredors, la Punk-trail també es beneficia de tot el comerç del poble, que col·labora amb les seves aportacions. També hi ha les dels pobles veïns. De fet, el Bages és la comarca en què es reuneix més quantitat de curses d'aquest tipus. En el calendari d'enguany, fet públic el gener, hi havia proves a Sant Vicenç, que ja es va fer, a Salelles (1 de juliol), a Castellgalí (12 d'octubre) i al Pont de Vilomara (16 de desembre). També hi va haver a Castellterçol i n'hi haurà a Molins de Rei el proper 12 de novembre.

Dos circuits

La prova de Sant Joan presentarà dos circuits. El primer, el més dur, és el Gladiator, de 15 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu, i el segon és el Pixapins, de 12 quilòmetres i 200 metres de desnivell. En el primer hi ha més duresa, però la realitat és que no cal fer-lo el més ràpid possible si no és per intent de superació personal. Al final no hi ha medalles i tant important és aquell que arribi primer, corrent al màxim, com últim, fent una caminada.

La part lúdica també hi és present, amb uns avituallaments que prometen ser una autèntica festa i on és possible que facin cantar o ballar els participants i, fins i tot, disfressar-se. Per aquest motiu, és oberta a totes les edats, ja que tenen l'únic objectiu de gaudir de la natura i de les curses de muntanya d'una manera divertida i solidària. I si es poden batre rècords d'aportació per als més vulnerables, molt millor.

Prem per veure més contingut per a tu