És època de vacances i de festes majors. El primer cap de setmana d'agost arriba carregat d'activitat arreu del territori, per exemple a Bagà, a l'alt Berguedà, on aquesta setmana ha arrencat la programació de festa major i d'avui a dilluns es viurà el gruix de l'activitat cultural, lúdica i esportiva.

Com a novetat, destaca el festival Empoderades, de música femenina, que es farà avui divendres dia 2 d'agost a la plaça Porxada. Arrencarà a les 6 de la tarda amb versions acústiques de rock, pop i soul de Laura Luceño i Natàlia Urbieta. A les 7, concert de soul, jazz i pop de Marina Tuset. A les 11 de la nit, actuació de Tribade, un grup de rap flamenc, soul, afrotrap i reggaeaton. Més tard, passada la mitjanit, pujarà a l'escenari Maruja Limón, amb ritmes llatins i música mediterrània d'arrel flamenca. I per acabar, a les 2 de la matinada, els assistents podran gaudir de sons orgànics a ritme de reggae, ska, pop rock i world music amb Mabel Flores i La Kayangó.

L'Empoderades és un dels plats forts però no l'únic. És dia d'aquazumba, torneig Fifa, festa Holi, espectacle del grup Il·lusió i l'Ultra Birrineu (a les 8 de la tarda). És un cercatasques inspirat en la tradicional Ultra Pirineu que van idear els joves de Bagà i que arriba a la tercera edició després de la bona acceptació dels dos darrers anys amb gairebé un miler de persones. «Els participants recorren els bars de la vila amb música, proves i bon ambient», destaca l'organització.

Aquest dissabte, dia 3, serà un dia de tornejos i competicions diverses: tennis taula, tir al plat, torneig Fifa 19; i d'actes lúdics i culturals: aquazumba, sardanes i cercavila de geganters i grallers. Tampoc no hi faltarà la música, amb concert de tarda i ball de nit amenitzat per l'Orquestra Venus. El jovent viurà la nit amb la sessió de Xandris DJ.

De diumenge, 4 d'agost, en destaca l'espectacle d'animació infantil de la tarda, Campi qui pugui, del grup Ambauka; i el recital de l'Esbart Cadí de la nit.

I dilluns dia 5 Bagà posarà punt final a la festa major amb aquazumba al matí, la tradicional festa de l'escuma i xeringada a la tarda, i recital d'havaneres amb Son de l'Havana, a la nit.