La Festa Major de Navarcles manté l'estructura dels últims anys, amb actes per a totes les edats, «posa especial èmfasi en la música i aposta per grups en directe», remarca la regidora de Cultura, Nereida Berruezo. Una altra novetat és que les activitats es concentraran al centre del poble, darrere l'ajuntament, al parc de la Planota i en nous emplaçaments com el parc Pau Claris. La festa major comença aquest dijous, 8 d'agost, i s'allargarà fins al dia 15 amb un ampli ventall de propostes culturals, lúdiques, gastronòmiques, musicals i infantils.

D'activitats gastronòmiques en destaquen les consolidades sardinada al llac, els xoricitos a l'Escola Verda, el concurs de paelles a la font de la Cura i el VI Croquet, que es combinaran amb concerts gratuïts i diferents propostes d'oci i molta música.

Les actuacions de Koers Reggae Band (divendres, dia 9), la banda Pop per Xics, el grup de versions Sixtus (dissabte, 10 d'agost) i els valencians Atupa (el dimecres 14) són alguns caps de cartell (consulteu dies i horaris a sota).

Altres propostes musicals i culturals són, per exemple, les havaneres (dijous, dia 8), les sevillanes i el ball amb Zambra i Exquitx (divendres), microteatre amb Xènia Sellarés i Sebastià Puig (divendres), jazz amb Sweet & Swing (diumenge), espectacle de màgia (el dimarts 13), concert i ball amb Almas Gemelas i castell de focs (el dijous 15).

La música serà un ingredient principal però tampoc no hi faltaran actes tradicionals com la ballada de gegants i el vermut. I activitat infantil com la festa Holi, l'escuma, espectacles, concurs de pesca, i el que s'ha batejat com a Dia de la Quitxalla i substitueix l'antiga Fira Nen. Es farà diumenge, 11 d'agost, a la pista coberta de l'Escola Verda, amb tallers vinculats a les botigues del poble, jocs, inflables i una festa de confeti.

D'altra banda, el Consell de Joves participarà activament a la festa amb la competició Improvisa't, el cercatasques amb xaranga, un chill-out jove, el concurs de paelles o la festa reggae del dilluns dia 12, en paral·lel a un acte nou d'enguany: la truitada. Els assistents podran tastar una truita gegant.

Punt Lila

La Festa Major de Navarcles tindrà, per primer cop, Punt Lila durant els tres dies de concerts a la nit (divendres, dia 9, dissabte, 10, i el dimecres 14). Es muntarà una carpa al lloc del concert per informar contra les violències masclistes i LGTBI. També s'oferirà acompanyament a possibles víctimes d'agressions sexuals.