Vallcebre donarà demà el tret de sortida de la seva festa major, que s'allargarà fins diumenge, i ho farà amb el que es preveu com a plat fort de l'edició actual. Els Bossonaya, un conjunt ja habitual a la població, encapçalen una nit de concerts que s'iniciarà a les 11 i en què també participaran els locals Strip's i L'Eskerda, i que DJ Martins tancarà a la matinada. Abans, però, a partir de les 8 del vespre, s'haurà fet la tradicional repicada de campanes, la traca, el xupinassu i el pregó amb Davig el Magow, seguit d'una cercavila i un sopar.

La festa major oferirà activitats per a tots els públics, des de concerts per als joves fins a balls per als més grans, passant per activitats per a la mainada. També hi destaquen les ofertes esportives, com la caminada nocturna de dijous a les 10, l'exhibició de trial de diumenge a les 4 de la tarda, i el triangular de futbol sala, dissabte a les 6. A la mateixa hora es farà el Dirt Track de Campions: «El vam iniciar l'any passat conjuntament amb altres pobles de la comarca i va anar molt bé», diu l'alcalde de Vallcebre, Lluís Cadena.

El batlle de la vila confia que la festa funcioni bé, especialment a les nits, ja que solen ser profitoses perquè hi ha molt jovent, tant els que es desplacen des de pobles de la vora com els que hi tenen una segona residència, a més de la gent del poble, «que participa bastant», apunta.

Vallcebre proposa, a més de balls de tarda i de nit, festa per als joves com la disco amb Sergi Tor DJ Destor divendres a la nit, i dissabte, a partir de les 11 de la nit, Festa Remember amb Divertimento, tancada per DJ Morde. Concursos de truc, dòmino i botifarra, sumats a àpats populars i animació i activitats per als nens, farceixen una festa major que tancaran diumenge els Rustik's de Vallcebre, amb un concert a les 7 de la tarda.

Tot i això, aquesta setmana coincideixen diverses festes majors al Berguedà: «És un inconvenient que les 4 festes que es fan s'hagin d'ajuntar, però és inevitable», diu Cadena. El batlle apunta que «per proximitat» la de Gósol és la que més els pot afectar, però assegura que en general no s'encavalquen gaire les activitats importants, «com a màxim el ball de tarda del dia 15», i que, a més, «la gent es mou molt», i pot anar a diferents festes en un mateix dia.