La Festa Major de Saldes ja fa uns dies que va començar, però des d'avui fins dilluns es concentren les grans activitats de l'edició d'enguany.

Un any més, un dels eixos principals de la Festa Major de Saldes és l'esport. Algunes de les tradicionals activitats esportives de la festa major, com el torneig de futbol sala i el 3x3 de bàsquet, s'han celebrat en els últims dies, així com la tradicional caminada nocturna solidària, que va tenir lloc ahir a la nit.

Durant els propers dies també es portaran a terme altres activitats esportives com la sisena edició de la cursa popular de muntanya, que se celebrarà aquesta tarda, la ja tradicional classe de zumba, que aquest any celebra la seva cinquena edició. També es farà un any més la gimcana infantil a la plaça Pedraforca.

Tot i això, no només hi ha esport durant la Festa Major de Saldes, com no pot ser de cap altra manera, també es viurà molta festa. La principal festa nocturna de Saldes tindrà lloc demà a la nit. El principal reclam del concert serà l'actuació del grup osonenc Bossonaya. Aquesta formació repeteix a Saldes després d'actuar en la festa major de l'any passat. En aquesta ocasió també els acompanyarà el grup de versions Sicuta i acabaran la festa els DJ residents de la localitat berguedana a partir de les 4 de la matinada.

Tot això serà després de la Far-raforca, el també tradicional correbars, que tindrà l'animació musical dels Entrompats Band.

La nit de dissabte també tindrà la música com a protagonista, primer amb el ball de festa major a càrrec de Joan Vilandeny i després amb el concert Saldes Sound amb les actuacions de Destor i Biel & It.

La Festa Major de Saldes tancarà amb el sopar popular al Local Social, on es podrà gaudir de l'actuació de Fermí Riu. També cal destacar la tradicional cantada d'havaneres a càrrec del duet d'Avià Sac i Ganxo, que tindrà lloc divendres a la nit a la plaça Sant Martí.

Per als més petits del poble també hi ha algunes activitats destacades, com per exemple la festa de l'escuma de dilluns o el torneig de Fifa d'avui al matí a la Penya Blaugrana.

Com a actes culturals i lúdics destacats també es podrà gaudir del brunch electrònic i la botifar-rada de dissabte, el taller participatiu de demà, on es podran veure els canvis que han experimentat els pobles de les valls del Pedraforca els darrers anys, i la tradicional missa de Santa Severina, seguida de la cercavila amb els nans i gegants.