Els restaurants i hotels de Solsona asseguren que noten l'increment de clientela amb motiu de la celebració del Carnaval a la ciutat. L'arribada d'aquesta reconeguda festa a la capital del Solsonès sempre sol atreure una gran munió de gent de fora de la ciutat més enllà dels veïns i veïnes de Solsona, tot i que no hi ha una dada concreta que reflecteixi l'increment de persones que viu la ciutat.

La presidenta del Gremi d'Hostaleria del Solsonès, Dolors Garrigasait, explica en declaracions a Regió7 que l'increment de clientela es nota especialment en la nit de divendres i diumenge ja que els dissabtes sempre se sol omplir al 100% i de vegades s'ha de dir que no als possibles clients perquè els hotels ja són plens. Garrigasait, que també és la directora de l'Hotel Sant Roc, afirmava que la nit de divendres es tenia previst arribar al 80% d'ocupació mentre que la de diumenge, a falta de reserves d'última hora, també està previst arribar al mateix nivell d'ocupació. Tot i això, Garrigasait assegura que són els mateixos nivells que en les darreres edicions del Carnaval.

Pel que fa a la clientela, destaca el fet que la gran majoria de reserves de la nit de diumenge siguin de famílies amb infants i això és degut que dilluns se celebra el Carnaval Infantil. «Jo normalment tinc un client relacionat amb el món de l'empresa però aquest diumenge ho tindré ple de famílies», explica Garrigasait.

Pel que fa als restaurants del gremi, sí que s'ha notat més l'arribada del Carnaval ja que des del divendres s'estan omplint els restaurants tant de veïns de Solsona com de gent de fora.