FIRES I FESTES

Festes del Corpus (Berga)

Avui, a les 17.30 h, al Teatre Municipal de Berga, espectacle infantil Soc feliç, amb Dàmaris Gelabert.Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a https://ticketara.com i a taquilla una hora abans de l’espectacle fins a completar l’aforament. Dissabte, d’11 a 13 h, al Pavelló de Suècia, jornada professional de projecte de cultura popular infantil. Presentació de casos de bones pràctiques en la implicació dels infants en el sí de la cultura popular. Retransmissió en directe pel canal de YouTube de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. A les 11.30 h, al Teatre Municipal de Berga, espectacle Somnis de sorra, amb la Companyia Ytuquepintas. A les 18 h, a la plaça de Viladomat, concert amb Joan Miquel Oliver. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a https://ticketara.com i a taquilla una hora abans del concert fins a completar l’aforament. Diumenge, de 10 a 14 h, a la plaça de Sant Pere, exposició dels elements de la imatgeria de La Patum. L’accés serà lliure. A les 18 h, a la plaça de Viladomat, concert amb la Cobla Berga Jove. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Fins diumenge, exposició de la comparseria de la Patum, al Convent de Sant Francesc. Entrada gratuïta. 

Festa de la Sal (Cardona)

Dissabte, de 9 a 11.30 h, al Camp de Vida Activa, Un patrimoni d’alçada! Vol en globus captiu. Preu: 3 euros. A les 11 h, en línia Wikiloc, presentació de l’itinerari Vall Salina del Centre Excursionista Cardona. A les 11.30 h, visita Cases singulars de Cardona: La Casa Rovira, a la plaça del Mercat. A les 12 h, a la plaça Santa Eulàlia, contacontes Explica’m un secret... al parc. A les 12.30h, a la Casa Rovira, a la plaça del Mercat, Encantat de beure’t, tast de vins Pla de Bages. A les 13 h, al Centre Cardona Medieval, Viles de Sal: Odèn i inauguració de l’estand del Salí de Cambrils. A les 17 h, al Museu de la Sal Josep Arnau, Descobrint les curiositats d’un petit gran museu. A les 18 h, a Santa Eulàlia, concert de rythm’n’Blues amb Dr. Swinguez Sta. A les 18.30 h, La Nova Coworking, Encantat de beure’t, tast de vins i oli del Celler del Miracle. A les 18.30 h, al Centre Cardona Medieval, visita guiada Cardona, la vila de la sal. A les 19 h, a la Fira, espectacle A la fresca, de la Cia. Anna Confetti. A les 19.30 h, a Santa Eulàlia, presentació de Sal de Cardona. A les 20 h, al Mercat, 3561/1960, espectacle de dansa amb Víctor González. A les 20.30 h, a Santa Eulàlia, espectacle La sal del poble, d’Udurae Teatre. A les 22 h, a la Fira, concert de Beth, que presenta el disc Origen. Diumenge, a les 11 h, a Santa Eulàlia, concert Do, re, mi, fa, sal, a càrrec de Musicant. A les 11.30 h, al Mercat, espectacle de titelles La bruixa del Jazz, a càrrec d’En Clau de Clown. A les 12 h, a la sala de plens de l’ajuntament, entrega del Saler d’Or i del Dret d’aimines. A les 12.30 h, al Mercat, espectacle de circ El malabarista del moment, a càrrec de Jak.A les 12.30 h, al Centre Cardona Medieval, visita guiada Cardona, la vila de la sal (castellà). A les 13 h, a la Fira, concert-vermut amb Electra del Cardener. A les 17 h, a la Fira, espectacle Les vacances de Madame Roulotte, a càrrec de La Bleda. A les 18 h, al Mercat, espectacle de màgia Clàssic, de Fèlix Brunet. A les 19 h, a Santa Eulàlia, concert Entre cordes, amb Noemí Pasquina i Johanan Marín. A les 20 h, a la Fira, concert de música tradicional del Pirineu amb l’Orquestrina Trama. Informació: www.festadelasal.com.

L’ou com balla (Igualada)

Fins diumenge, tot el dia, a la plaça de Pius XII. En el marc de la festa del Corpus es farà el 39è Concurs de dibuix de L’Ou com balla, en relació amb l’ornamentació de la font de Plaça Pius XII. De 3 a 10 anys. Organització: Comissió de Festes del Barri de la Font-Vella.

Enramades (Sallent)

Avui, a les16.30 h, al passeig 1 d’Octubre, taller de percussió participatiu Fun DanMondays. Els participants del taller tindran l’oportunitat de formar part d’uns dels temes de l’espectacle Electropercu Fun Dan Mondays, a les 19.30 h. 50 places disponibles. De 12 a 99 anys. Cal fer inscripció prèvia o el mateix dia fins a exhaurir places. A les10.30 h, al passeig 1 d’Octubre, espectacle d’art comunitari Electropercu Fun Dan Mondays. A les 22 h, a la plaça Sant Antoni Mª Claret, concert d’Hotel Cochambre. Reserva d’entrades: fabricavella.sallent.cat. Aforament limitat. Dissabte, de 8 a 10 i de 15 a 17 h, a la sala Vila i Valentí, inscripcions al concurs de pintura ràpida. A les 12 h, espectacle itinerant de Sound de Secà, des del parc Pere Sallés, Àngel Guimerà, travessia del Teatre, carrer Cos, plaça de la Pau i plaça Sant Antoni M. Claret. A les 17 h, a la plaça Sant Antoni Mª Claret, jocs de cucanya. Organització: Agrupament Roquesalbes. A les 18 h, al passeig 1 d’Octubre, audició de sardanes organitzada per Dansaires Sallentins. A les 19.30 h, a la Fàbrica Vela, inauguració de l’exposició del 75è Aniversari de l’Orquestra Rosaleda. A partir de les 20h, servei de food trucks. A les 20 h, a la sala Vilà i Valentí, veredicte del concurs de pintura ràpida. A les 21 h, a la Torre del Gas, concert homenatge pel 75è Aniversari de l’Orquestra Rosaleda i reconeixement als seus fundadors. Reserva d’entrades: fabricavella.sallent.cat. Aforament limitat. Diumenge, a les 10.30 h, a la Fàbrica Vella, retransmissió del videoclip El somriure de la princesa. De 3 a 9 anys. Reserva d’entrades: fabricavella.sallent.cat. Aforament limitat. A les 11.30 h, al temple parroquial, missa solemne de Corpus. A les 12 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, ball de Gegants i Nans de Sallent, acompanyats pels Grallers de l’EMM Cal Moliner i la Cobla de Berga Jove. A les 18 h, a la Torre del Gas, concert del Pot Petit. Reserva d’entrades: fabricavella.sallent.cat. Aforament limitat. A les 20 h, al passeig 1 d’octubre, cantada d’havaneres amb Peix Fregit. A les 22 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, espectacle d’en Peyu: L’home Orquestra. Reserva d’entrades: fabricavella.sallent.cat.

11a Festa del Barri Sector Nord (Sant Joan de Vilatorrada)

Avui, a les 21 h, a La Verbena, concert rock-pop Lliures per poder ser, amb el grup Mater. Dissabte, de 10 a 11 h, a La Verbena, inscripcions pel concurs de dibuix. Les obres s’han de portar abans de les 13 h. A les 17 h, a la plaça de la Igualtat, espectacle infantil El Bagul. A les 18.30 h, homenatge als avis més grans amb l’actuació del grup La Sal dels Mars. A les 19.15 h, espectacle El circ de la sal. En cas de pluja els actes de la tarda es faran a La Verbena. Diumenge, de 10 a 13 h, a la plaça de la Igualtat (en cas de pluja, a La Verbena), mostra de danses: aula de hip-hop de La Verbena, balls tradicionals de l’esbart Sant Joan, ballada dels gegantons i sardanes del Bon Rotllo. Dissabte, de 16a 20 h; i diumenge, de 10 a 13 h, a la sala de La Verbena, exposició de quadres de pintura d’Isabel Soler i altres artistes. 

Fira del Vapor (Sant Vicenç de Castellet)

Dissabte, a les 10 h, toc de sirena i inici de la fira. A les 11 h, a l’Espai Ateneu, inauguració exposició: Sant Vicenç de Castellet; cotó, pedra i vapor, amb la xerrada: Vinyes i fàbriques. Sindicats i ateneus. La vida quotidiana a Catalunya a començaments del segle XX, a càrrec de Llorenç Ferrer; i actuació del grup de Violines de l’Escola Municipal de Música. D’11 a 14 i de 17 a 20 h, a la plaça Farmacèutics Gelabert, espai infantil amb jocs populars de l’època. A les 12 h, amb sortida des de l’Espai Ateneu, ruta Orígens: Un dia fora la fàbrica. Inscripcions a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. A les 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert-vermut a càrrec de David Palau i Nacho Romero. Entrades a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, representació històrica: Fent safareig. Invitacions a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. L’acte també es retransmetrà en línia. A les 18.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, foto de família històrica. A les 19 h, a la Societat Coral l’Estrella, Museu Teatre ‘El Coro Reviu, un itinerari guiat ple de vida i d’història. Sessions cada 15 minuts. Inscripcions: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. A les 20 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert a càrrec S’temple Bar, formació de Santa Maria d’Oló. Invitacions: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. L’acte també es retransmetrà en línia. Diumenge, a les 10 h, toc de sirena i inici de la fira. A les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament, espectacle infantil: Tarta’l, a càrrec de Màgic Pol. Invitacions a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. D’11 a 14 i de 17 a 20 h, a la plaça Farmacèutics Gelabert, espai infantil amb jocs populars de l’època. A les 12 h, amb sortida des de l’Espai Ateneu, ruta Orígens: Un dia fora la fàbrica. Inscripcions a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. A les 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament concert-vermut a càrrec de Clazzics, quartet manresà d’òpera-fusió.Entrades a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. A les 13 h, a la plaça de l’Ajuntament, entrega de premis Balcons Floral. A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, representació històrica: Ball a l’Envelat. Invitacions a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. L’acte es retransmetrà en línia. A les 18.30 h, foto de família històrica. A les 19 h, a la Societat Coral l’Estrella, Museu Teatre ‘El Coro Reviu, un itinerari guiat ple de vida i d’història. Sessions cada 15 minuts. Inscripcions: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. A les 19 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Granollers. Invitacions a: www.svc.cat, www.entrapolis.com o OAC. L’acte es retransmetrà en línia. A les 20.30 h, toc de sirena i final de la fira. 

ALTRES PROPOSTES

Berta Sala

Avui, a les 20 h. El cicle Tarima ofereix el concert de la cantautora manresana, que presentarà el seu primer treball, Hertogstraat, en format de quartet. Ha estat finalista com a artista revelació dels premis Enderrock i presentarà en exclusiva una nova cançó i video-clip. El març passat va publicar en català Sola, un tema d’empoderament femení.

Berta Sala Imatge promocional

Gala Alicia Alonso

Diumenge, a les 18 h. El Kursaal tanca la temporada amb la gala homenatge a la ballarina cubana Alicia Alonso, una de les personalitats més rellevants de la història de la dansa d’àmbit mundial. Primeres figures del ballet internacional, interpreten fragments d’alguns dels ballets més emblemàtics com Carmen, El llac del Cignes, Coppélia, Gisselle, Trencanous...

Gala Alicia Alonso Imatge promocional

«Italino grand hotel»

Diumenge, a les 18 h. En el marc del cicle d’espectacles familiars Tempo, la Cia La Tal mostra l’últim soterrani d’un gran hotel, on hi ha la bugaderia. Allà un personatge solitari renta, planxa i perfuma els llençols. Viu i somia, i amaga la solitud conversant amb les màquines i jugant amb la seva ombra. L’escenografia és del bagenc Txema Rico.

«Italino grand hotel» Imatge promocional

Una òpera buffa de haydn cantada en català

«La canterina». Entre l’oferta d’aquest cap de setmana del festival Espurnes Barroques, l aplaça del Ppble Vell de Súria acollirà diumenge (18.30 h), una vintena de músics del Teatre de les Comèdies en una divertida producció operística d’una hora de durada, cantada en català. Es tracta de La Canterina, de F. Joseph Haydn, amb les veus de Soledad Cardoso, Maia Planas, Carles Prat i Matthew Thomson. Abans (17 h) hi haurà un taller per descobrir als infants alguns secrets de l’òpera.

Una òpera buffa de haydn cantada en català Imatge promocional