L'Audiència de Barcelona ha prorrogat la presó preventiva per a una desena dels 16 "skinheads" que estan sent jutjats per intentar assassinar dos joves en una "cacera" que van planificar a les portes d'un recital antifeixista a Manresa (Bages).

Segons han informat a Efe fonts judicials, el tribunal ha desestimat la petició de les defenses de deu dels acusats, que van sol·licitar l'excarceració dels seus clients transcorregut el termini de dos anys que la llei estableix com a màxim per a la presó preventiva, un límit que sol és prorrogable per altres dos.

Les defenses van al·legar que els "skinheads" empresonats tenen domicili estable i han demostrat el seu interès a col·laborar amb la justícia, atès que juntament a la resta d'acusats han consignat 97.000 euros per indemnitzar les víctimes del seu atac.

No obstant això, l'Audiència ha donat la raó al fiscal, que va demanar la pròrroga de la presó preventiva de la desena d'empresonats, argumentant que hi hagi risc de fuga, atès que afronten penes molt altes per l'extrema gravetat dels delictes de què se'ls acusa, i també de reiteració delictiva, ja que compten amb antecedents.

La setmana passada va començar a l'Audiència de Barcelona el judici contra els setze "skinheads" que el mes de març de 2012 van atacar dos joves, un dels quals va estar un mes en coma, en un recital antifeixista a la discoteca "Stroika" de Manresa.

Els neonazis, que van arribar a Manresa des de diferents poblacions de Catalunya en una acció que la Fiscalia creu perfectament planificada, pretenien suposadament venjar-se per les lesions que va patir un militant del partit d'ultradreta Moviment Social Republicà per part d'un grup d'antifeixistes en un concert celebrat el 12 d'octubre de 2011 a Barcelona.

Segons la tesi de la Fiscalia, precisament en venjança per l'atac de "Stroika" van actuar després els joves que van ser detinguts el mes de març passat a l'edifici okupat de Can Vies per l'agressió a un grup d'"ultres" ocorreguda el passat 12 d'octubre a Barcelona.

El ministeri públic sosté que el grup de "skins", armats amb barres de ferro, punys americans i bengales, van acudir a la "cacera" organitzats pel seu líder, Javier C., que va ser candidat a les eleccions autonòmiques de 2003 pel partit ultradretà MSR i a l'abril de 2010 va participar en un altercat davant una taula de consulta independentista de Viladecavalls (Vallès Occidental). EFE

Justícia i interior Judicis Justícia i interior Criminalitat/successos TRI:JUSTICIA-INTERIOR-SUCESOS JUSTICIA