La Guàrdia Civil ha intervingut en el peatge de Martorell (Baix Llobregat) un total de 1.299.150 euros en efectiu que un conductor portava ocults en el doble fons de la seva furgoneta.

Segons ha informat avui el cos, la confiscació d'aquests diners es va produir el passat 14 d'octubre en un control de verificació fiscal que la Guàrdia Civil havia establert en el peatge de l'autopista AP-7 a Martorell (Baix Llobregat).

Els diners estaven distribuïts en 19.860 bitllets de 50 euros, 14.922 bitllets de vint euros, 229 de deu, 264 de cinc i 31 bitllets de cent euros, en feixos que anaven amagats en bosses de plàstic en un doble fons ubicat a terra del vehicle.

El conductor de la furgoneta, un ciutadà colombià, no havia declarat el transport d'aquests diners en efectiu, malgrat que la legislació espanyola estableix que és obligatori declarar moviments de capital en metàl·lic a partir de 10.000 euros, quan es viatja a l'estranger, i de 100.000 euros, quan se circula per l'interior d'Espanya.

En virtut del que estableix la normativa espanyola, la Guàrdia Civil, després d'intervenir els diners, li va tornar al conductor un total de 1.000 euros, en concepte de "mínima supervivència", segons l'institut armat.

Els agents van intervenir els 1,3 milions d'euros en efectiu després d'una inspecció rutinària de la furgoneta, en descobrir que el vehicle comptava amb un dispositiu mecànic que, al activar-lo, permetia accedir a dos dobles fons ubicats al terra del vehicle, en un dels quals van trobar diverses bosses de plàstic amb la fortuna en metàl·lic.

La Guàrdia Civil va aixecar acta per la comissió d'una infracció administrativa a la Llei de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, que va ser remesa al Servei Executiu de la Comissió de Prevenció de Capitals i Infraccions Monetàries.