Els Mossos van detenir el passat 5 de novembre un home de 49 anys per quintuplicar la taxa d'alcoholèmia i circular amb el permís retirat a la C-55, al seu pas per Castellbell i el Vilar (Bages), segons han informat els Mossos d'Esquadra. Els fets es van produir a les sis de la tarda quan diversos usuaris van advertir al 112 que un conductor circulava fent ziga-zagues a l'alçada d'Abrera i envaint el carril contrari de la circulació. Els agents van poder interceptar-lo a Castellbell i el Vilar i va donar 1,28 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat en la prova d'alcoholèmia. L'home tenia el permís de conduir retirat judicialment des del maig del 2013 per un període de 4 anys i 8 mesos.

L'home, de nacionalitat espanyola i veí de Vilassar de Mar (Maresme), està acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un delicte de trencament de condemna.

Davant d'aquests fets, els agents van immobilitzar el vehicle i van detenir el conductor com a presumpte autor de dos delictes, un contra la seguretat del trànsit per donar una taxa d'alcoholèmia superior a 0,64 mg/l en aire expirat, i l'altre per trencament de condemna per tenir el carnet retirat judicialment.

Es dóna el cas que al 2005, el detingut, va ser condemnat per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i negar-se a fer les proves d'alcoholèmia, i al 2012 se'l va tornar a condemnar per conduir de forma temerària i tornar-se a negar a fer les proves.

El detingut va passar el dia 6 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.