Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Manresa han detingut tres homes d'entre 28 i 34 anys i veïns d'Esplugues de Llobregat com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en un CEIP del carrer Sèquia de Manresa. Els fets es remunten al passat 9 de novembre quan la policia va rebre una trucada avisant que tres homes s'estaven enduent material electrònic. Quan la policia va arribar a l'escola, va veure com un dels joves s'emportava un ordinador. En veure els agents, van tirar l'ordinador a terra i van fugir corrents tot saltant la tanca de l'escola. Les patrulles van trobar sota un vehicle material electrònic divers, com un projector, dues torres d'ordinador i un amplificador de so.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Manresa van detenir els homes per separat ja que havien intentat fugir en direccions diferents. Els joves van accedir a l'escola saltant les tanques perimetrals i forçant diverses finestres per entrar a l'interior.

Els detinguts, amb antecedents policials, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Manresa el passat dia 11.