El jutjat de guàrdia de Manresa ha decretat aquest dimecres a la tarda l'ingrés hospitalari d'Omar S., el jove marroquí de 18 anys que divendres passat va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per agredir agents a Manresa i que durant la detenció hauria cridat proclames a favor del gihadisme terrorista i dels atemptats de París. El jutge ha ordenat el seu trasllat a l'hospital perquè sigui tractat del trastorn psiquiàtric que pateix.

El magistrat ha dictat aquesta resolució després de prendre declaració a l'acusat, que està imputat per atemptat a l'autoritat i per amenaces amb l'agreujant de motivació religiosa. Quan sigui donat d'alta a l'hospital, el jutge li ha ordenat que comparegui als jutjats de Manresa dues vegades a la setmana, fins a la celebració del judici.

Omar S., que actualment vivia en un centre de menors de Sant Salvador de Guardiola va ser detingut divendres al vespre per haver agredit agents dels Mossos després d'haver causat aldarulls en una fruiteria del carrer Barreres de Manresa. El jove es va resistir a la detenció, va intentar treure l'arma a un dels agents i va trencar amb els peus dos vidres posteriors del cotxe policial. Els Mossos també l'acusen d'haver proferit amenaces de mort, vinculades amb el terrorisme gihadista, amb expressions com "Heu matat els meus germans de París i us mataré a tots".