Els Mossos d'Esquadra van decidir prorrogar ahir la detenció del jove que divendres a la tarda va ser arrestat a Manresa per agredir els agents i que, durant la detenció, va llançar proclames gihadistes, manifestant el seu suport als terroristes francesos abatuts. El detingut, Omar S., de 18 anys, veí de Sant Salvador de Guardiola, passarà a disposició del jutjat de guàr-dia entre avui i demà.

El jove, segons va saber ahir aquest diari, es va negar diumenge a prestar declaració a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa, on està detingut des de divendres. Encara que ahir va expirar el termini habitual de 72 hores perquè un arrestat romangui a comissaria, els Mossos van demanar al jutge una pròrroga per allargar la detenció, per tal de continuar les diligències d'investigació abans de posar-lo a disposició judicial. El magistrat de guàr-dia va concedir la pròrroga, que podria arribar a ser de 48 hores.

Omar S. va ser arrestat divendres al vespre acusat d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. Després d'intentar adquirir, sense èxit, un ganivet en una fruiteria de Manresa, tot causant-hi aldarulls, els Mossos el van interceptar. Ell, aleshores, va intentar agafar l'arma d'un dels agents, segons fonts policials. Durant el trasllat a l'hospital, va trencar amb els peus els dos vidres posteriors del cotxe policial. Durant el trajecte, va proferir crits com "heu matat els meus germans de París i us mataré a tots" o "cristians morireu". Dissabte, encara ingressat, va mantenir l'actitud agressiva.