Almenys 129 detinguts en una macrooperació contra la 'Ndrangheta al sud del país

Imatge d'arxiu d'uns policies italians

Imatge d'arxiu d'uns policies italians / EP/Claudio Furlan/LaPresse via ZUMA

EP

El Ministeri d'Interior d'Itàlia ha informat aquest dimarts de la detenció de 129 persones en una macrooperació contra la 'Ndrangheta a Cosenza (sud), a la regió de Calàbria, on predominantment actua la que és considerada l'organització criminal més perillosa d'Europa.

Als detinguts se'ls imputen diversos delictes, principalment els de tràfic de drogues i associació mafiosa per delinquir. Les detencions s'han dut a terme a primera hora del matí en una operació conjunta entre diferents forces policials, detalla el comunicat d'Interior.

El Tribunal de Catanzaro ha emès 142 ordres de detenció, tot i que finalment se n'han executat 129, de les quals vint són per complir en règim domiciliari.

La investigació, coneguda com 'Recuperació', ha anat en contra dels dos principals clans del crim que operen a Calàbria, el dels anomenats 'italians' i el dels 'gitanos'.

Tots dos dominaven els centres de tràfic de drogues i gestionaven la venda de diverses substàncies a zones urbanes, que s'estenia cap al municipi de Trebisacce i al mar Tirrè gràcies al suport d'altres grups.

TEMES