La neu que està caient aquest dilluns en diferents punts del territori català ha deixat gruixos destacables per sobre dels 700 metres al Berguedà i la Cerdanya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'han acumulat 5 centímetres a Castellar de N'Hug i 3 cm a Puigcerdà i Bagà. La nevada, més feble, també ha fet acte de presència a les parts més altes de l'Alt urgell, Solsonès i l'Anoia (Pujalt i la Llacuna).

Al Berguedà, un total de 28 alumnes no han pogut fer servir el transport escolar a primera hora, segons han informat fonts del Consell Comarcal del Berguedà. Es tracta de l'escolars de la Nou i de diferents nuclis de Cercs que no han pogut anar a les seves escoles. Alguns alumnes de Cercs tampoc s'han pogut desplaçar fins a l'institut de Berga i joves d'Espinalbet o bé Sant Julià de Cerdanyola no han pogut anar a classe a l'institut l'Alt Berguedà de Bagà. La línia de Saldes ha funcionat, si bé ha estat poc utilitzada amb només tres alumnes a primera hora. Amb tot, i com que la nevada ha estat minsa, a mesura que han passat les hores s'han anat netejant les carreteres i, en alguns casos, han estat els propis pares els que més tard han portat els seus fills als respectius centres escolars.

Al Solsonès, no hi ha hagut afectacions destacades per la neu. La comarca s'ha llevat amb les cotes més altes nevades, com per exemple Sant Llorenç de Morunys, i el Port del Comte ha acumulat fins a 10 centímetres de neu aquest matí.

Pel que fa a les incidències viàries, a hores d'ares és obligatori circular amb cadenes a la BV-4024 entre Bagà i el Coll de Pal, a la BV-4243 entre Castellar de Riu i Rasos de Peguera i a la BV-4025 a Fígols. La nevada ha provocat, també, un accident a la N-260 a Prullans en el qual s'hi ha vist una furgoneta implicada.

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla Especial d´Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió de nevades avui a les comarques del Pirineu i Prepirineu central, sobretot al vessant sud, a les comarques de la Catalunya Central així com als Ports de Beseit. La darrera previsió de l´SMC indica que la nevada també podrà afectar el Bages.

La cota de neu se situarà entre els 700 i 900 m a la zona afectada, excepte al massís dels Ports en què la cota baixarà a 600 m. A més, a cotes superiors als 900 m, es preveu que se superin els 10 cm acumulats de neu a les comarques de l´Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Berguedà, Bages, Osona, Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà, al Vallès Oriental (Montseny), les comarques de l´interior de Tarragona i les comarques de les Terres de l´Ebre.

Aquesta tarda l´afectació es restringirà a les comarques més al nord-est de Catalunya. A més, al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà, la Val d´Aran i l´Alta Ribagorça hi haurà precipitacions dèbils en forma de neu però que no superaran cap llindar de perill.