Els Mossos donen diversos consells de seguretat a tota la població per evitar ser víctimes de robatoris en domicilis en períodes d´absència o durant la nit.

Una de les mesures de seguretat bàsiques és tancar sempre amb clau les portes d´accés al carrer, és a dir, no només amb un simple cop de porta, sinó fent girar la clau, i fer-ho tant a l´hora d´anar a dormir com quan es marxa de casa. En aquest sentit, constaten que una balda interior a les portes és molt útil.

Els Mossos també demanen tenir sempre tancada la porta d´entrada de l´edifici i, quan estigui oberta, comprovar que cap desconegut no aprofiti per entrar-hi. També aconsellen no deixar claus amagades ni a de sota de l´estora de l´entrada, ni a la bústia, ni en cap altre amagatall extern al domicili. En cas de perdre les claus, es demana canviar de seguida el pany.

D´altra banda, la policia catalana també recomana recollir diàriament la correspondència per evitar que persones alienes agafin les cartes per utilitzar-ne les dades personals. A més, els Mossos d´Esquadra també aconsellen guardar tots els documents dels electrodomèstics de la llar, per tal de facilitar la identificació dels aparells en cas de robatori.