Els Mossos d'Esquadra han detingut tres veïns de la urbanització del Calvet de Sant Salvador de Guardiola acusats d'haver participat en dos atacs al centre de menors L'Estrep, situat a aquest mateix municipi, segons ha pogut saber aquest diari. Les detencions s'han produït després que la direcció del centre denunciés els fets per incitació a la violència i per xenofòbia. Segons la directora de L'Estrep, els atacants van proferir crits racistes i amenaces de mort contra els adolescents del centre, a qui els atacants acusen d'una sèrie de robatoris que s'han produït darrerament al poble. Els detinguts passaran en les properes hores a disposició judicial.

Els fets, tal i com ja avançava Regió7 Digital aquest dijous al migdia, es van produir dilluns i dimarts d'aquesta setmana, a la nit, a l'exterior de les instal·lacions de L'Estrep. Segons la directora del centre, Emma Torres, els atacants, que assegura que integraven un grup d'almenys 40 persones, van proferir crits xenòfobs i amenaces de mort contra els menors que fan vida al centre, i també contra els seus educadors. Segons la seva denúncia, algunes d'aquestes persones van llançar pedres i van exhibir armes blanques i objectes contundents, amb els quals van provocar desperfectes a dos vehicles del centre. La ràpida arribada dels Mossos d'Esquadra, assegura, va evitar conseqüències greus. Alguns menors del centre, afegeix la directora, van respondre els atacs llançant també pedres contra els manifestants.

Un seguit de robatoris que hi ha hagut durant les darreres setmanes a la urbanització del Calvet ha propiciat els fets, segons explica la directora i han confirmat divereses fonts a aquest diari. Torres, però, nega rotundament que cap dels seus menors estigui darrere dels robatoris. Segons assegura, els Mossos han descartat la participació de cap d'ells en els robatoris i han identificat els seus autors reals, que són majors d'edat que viuen a fora del municipi. La directora del centre felicita la feina dels Mossos, però es mostra molt crítica amb l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, i molt especialment amb el seu alcalde, Albert Miralda, ja que, segons ella, no desacredita la rumorologia que corre entre una part de la població. En declaracions a aquest diari, Miralda ha replicat que condemna qualsevol tipus de violència, ha aconsellat calma a tota la població i ha demanat als Mossos i al jutge que aclareixin els fets.

L'Ajuntament de Sant Salvador demana a tots els veïns del municipi que mantinguin la calma per tal que els Mossos d'Esquadra i la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, titular de l'Estrep, "puguin fer la seva feina". "Tothom ha de ser conscient que es tracta d'un tema delicat, ja que, no només afecta la nostra seguretat, sinó també individus menors d'edat i amb problemàtiques socials complexes. Aquesta complexitat fa que la solució no sigui ni fàcil ni immediata", explica el consistori. També afegeix que ha demanat a la DGAIA que "prengui mesures per garantir el bon funcionament del centre d'acollida que hi ha al nostre terme municipal".