El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a onze mesos de presó l'home que es va allotjar durant un mes en una pensió de Sant Joan de Vilatorrada però que no va pagar la factura de 851,92 euros quan va marxar de l'establiment. L'acusat, però, evitarà l'ingrés penitenciari amb la condició que retorni els diners a l'hostal.

El judici s'ha celebrat aquest dilluns al matí i, segons han explicat fonts judicials a aquest diari, el processat, David H. O., amb antecedents penals no computables per aquest cas, ha reconegut els fets davant de la jutgessa, de manera que la seva defensa ha pactat una pena de conformitat amb la fiscalia, que inicialment demanava dos anys de presó per un delicte d'estafa.

D'aquesta manera, la condemna acordada ha estat finalment d'onze mesos de presó, pena que s'ha suspès amb la condició que David H. O. pagui els 851,92 euros en un termini màxim de sis mesos. En cas que no aboni la factura, haurà d'ingressar entre reixes.

Els fets van tenir lloc ara fa dos anys, quan l'acusat es va allotjar durant 36 nits seguides a l'hostal Soler de Sant Joan de Vilatorrada, entre el 7 de gener i el 12 de febrer del 2014. Quan va marxar de la pensió, no va pagar l'import generat.