Segueix-nos a les xarxes socials:

Motoristes protesten als jutjats de Manresa contra l'arxivament del xoc mortal de Calders

L'Scooter Club Manresa, sorprès per la resolució judicial, ha presentat un recurs per tal que el cas no quedi «impune»

Motoristes protesten als jutjats de Manresa contra l'arxivament del xoc mortal de CaldersJOSEP SALLENT

Una trentena de membres de l'Scotter Club Manresa s'han concentrat aquest dijous al migdia davant dels jutjats de Manresa per protestar per l'arxivament de la causa penal contra el conductor que el 2014 va causar la mort d'un motorista a Calders. L'acte de protesta s'ha dut a terme amb motiu de la presentació d'un recurs contra la resolució judicial, ja que l'Scotter Club, amb el qual estava vinculat la víctima, figura com a acusació particular del cas.

La concentració d'aquest dijous s'ha fet després de conèixer que el Jutjat d'Instrucció 5 de Manresa ha arxivat la causa penal contra Jordi C. T., el conductor que fa dos anys va causar la mort d'un motorista a Calders, després d'envair el carril contrari de la calçada en avançar un ciclista. El jutge rebaixa a una imprudència lleu l'acció del conductor i, davant d'això, descarta enviar el cas a judici perquè la família de la víctima no ha presentat denúncia.

Els fets van tenir lloc el 7 de juny del 2014 a la carretera B-431, al terme de Calders. El conductor del cotxe, Jordi C. T, un jove de 18 anys que feia 17 dies que s'havia tret el carnet, es disposava a agafar un revolt quan va observar la presència d'un ciclista. Segons la resolució judicial, el jove va fer un canvi brusc de direcció que el va fer envair el sentit contrari, amb la qual cosa el cotxe va agafar una trajectòria descontrolada.

En envair el carril contrari, el vehicle va xocar contra el conductor d'un escúter que circulava en sentit Artés, Bruno Plana Gauthier, de 36 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols, que va morir al cap de 24 hores a l'hospital. En el moment dels fets, la víctima circulava amb altres motoristes de l'Scooter Club Manresa, en el marc de la vuitena marxa ScooterRun del Bages.

El jutge descarta que el conductor circulés de forma temerària ni anés amb excés de velocitat, ja que els Mossos van determinar que circulava a 80 o a 85 km/h, i la velocitat màxima de la carretera és de 90 km/h. Tot i així, el magistrat reconeix que el conductor, a l'hora d'observar la presència del ciclista davant d'un revolt sense visibilitat, va adoptar una velocitat "inadequada per les circumstàncies de la via". Malgrat tot, assenyala el jutge, "aquesta conducta no pot integrar-se en el concepte d'imprudència greu".

En ser una negligència lleu, el magistrat descarta enviar el cas a judici perquè la família de la víctima, que ja va cobrar la indemnització civil, es va apartar de les accions penals. Per aquest motiu, ha decretat l'arxivament del cas.

Tot i així, l'Scooter Club Manresa, que sí que figura com a acusació particular, presentarà un recurs a l'Audiència. "Entenem que, en exercir nosaltres d'acusació, el cas hauria d'anar igualment a judici", explica l'advocat del club, Clemente Ramírez. A més, va afegir, "estem convençuts que va ser imprudència greu perquè el conductor, en veure el ciclista, hauria d'haver reduït la velocitat, en comptes d'accelerar i avançar-lo en un revolt sense visibilitat". "Estem indignats. No entenem com aquest fet pot quedar impune", expressa al seu torn el president de Scooter Club, Martí Fernández.

L'acusat, en el moment dels fets, va donar positiu en marihuana, però amb una quantitat tan baixa que, segons el forense, podia ser compatible amb una exposició passiva recent al fum, cosa que no podia ser una prova acusatòria.

Prem per veure més contingut per a tu