El departament de Salut de la Generalitat ha obert una investigació per esbrinar per què l'hospital d'Igualada va tardar tres dies a detectar l'apendicitis que va acabar causant la mort a un jove igualadí de 24 anys, Gabriel Pérez, a causa del retard en el diagnòstic.

Tal com va publicar aquest diari, el centre sanitari no va fer el TAC fins tres dies després que el noi acudís per primer cop a Urgències. La prova va evidenciar aleshores que l'apendicitis ja estava molt avançada i que li havia derivat en una peritonitis, a causa de la ruptura de l'apèndix. L'hospital va fer el TAC quan el jove va acudir per tercera vegada a Urgències, després que en les dues primeres visites li haguessin diagnosticat simplement una gastroenteritis.

Fonts del departament de Salut han explicat que la conselleria ha iniciat una investigació per determinar "què ha passat". En la inspecció, van afegir, s'analitzarà l'atenció rebuda per la víctima a l'hospital durant les tres visites que hi va realitzar, abans que no li fos diagnosticada l'apendicitis.

"La investigació analitzarà els informes dels metges, tot els passos donats, els símptomes del pacient, etcètera", van explicar les mateixes fonts a aquest diari. L'objectiu de la inspecció és determinar si es va poder produir una negligència mèdica en l'atenció a Gabriel Pérez o si, en canvi, l'hospital va actuar complint els protocols requerits per la simptomatologia que presentava el jove. També el mateix hospital d'Igualada va manifestar la setmana passada a Regió7 que ha iniciat una investigació interna sobre els fets.

La família considera incomprensible que, en els dues primeres visites a Urgències, els facultatius els diguessin que era una gastroenteritis i tardessin tres dies a veure què tenia realment. Per aquest motiu, els pares del noi estan estudiant si presentar una denúncia contra l'hospital.

Quan els metges van comprovar que el jove tenia una peritonitis, la infecció se li havia escampat i els metges ja no van poder fer res per salvar-li la vida. El noi va acabar morint tres dies després a l'hospital Clínic de Barcelona.