Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Hospital d'Igualada fulmina els responsables d'Urgències que van atendre Gabriel Pérez

El centre anuncia canvis en els protocols per atendre als pacients i noves mesures de seguretat als quiròfans

L'Hospital d'Igualada fulmina els responsables d'Urgències que van atendre Gabriel PérezArxiu/Jordi Cuadras

L'Hospital d'Igualada ha comunicat aquest divendres el cessament dels responsables d'Urgències i Direcció Assistencial arran del cas de la mort del jove futbolista igualadí Gabriel Pérez Escalante. El noi va morir a causa d'una peritonitis després d'anar a l'hospital fins en tres ocasions a causa d'una apendicitis que no va ser tractada.

Coincidint amb el comunicat del Departament de Salut emès aquest mateix divendres en el que s'anuncia l'obertura d'un expedient sancionador contra el centre, l'Hospital d'Igualada ha comunicat les diverses mesures de millora que ha adoptat recentment per evitar que es repeteixin casos com el del jove.

A banda del relleu a les direccions d'Urgències i de Direcció Assistencial, el centre també ha anunciat que canviarà els protocols re rebuda i cribatge dels pacients que arribin a Urgències, així com una millora en els procediments per fer el seguiment dels pacients i el traspàs d'un metge a un altre, quan calgui.

A més, també s'han compromès millores en la seguretat en l'àmbit quirúrgic. Així, s'ha donat peu a una figura de nova creació que serà responsable de la seguretat en els quiròfans i nous protocols per fer d'aquests espais un lloc més segur.

El centre sanitari va lliurar el passat dia 7 de setembre un informe clínic al Departament de Salut on es detectaven mancances en els protocols interns de l'equipament i que van produir un retard en el diagnòstic i disfuncions de coordinació entre els sanitaris que van atendre Gabriel Pérez.

Prem per veure més contingut per a tu