La direcció de Lledoners ha decidit ubicar en un mateix mòdul els set presos independentistes, de manera que conviuran junts, segons han explicat fonts penitenciàries a Regió7. El pla amb què treballava aquest dimarts la direcció de Lledoners era ubicar-los al mòdul número 2, considerat un dels més tranquils de la presó bagenca, ja que no acull condemnats per delictes violents o amb addiccions, sinó que està reservat per als condemnats per delictes de curta durada o per casos econòmics. També hi resideixen els presos en tercer grau que estan a punt de sortir en llibertat. Lledoners preveu en els propers dies rebaixar la xifra de reclusos d'aquest mòdul fins als 80.

Els quatre primers presos independentistes, Oriol Junqueras, Raul Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ja arribaran aquest mateix dimecres a Lledoners, segons han explicat les mateixes fonts a aquest diari.

Tots quatre ja han estat traslladats aquest dimarts des de Madrid fins a una presó de Saragossa, d'on sortiran aquest dimecres al matí en direcció a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Un cop allà, la Guàrdia Civil els posarà a disposició dels Mossos. Segons les mateixes fonts, és previst que els Mossos traslladin els quatre presos el mateix dimecres, o bé al migdia o bé a primera hora de la tarda, de manera que a la nit ja dormiran a Lledoners.

Els altres tres homes empresonats, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn, seran traslladats també a Lledoners també aquesta mateixa setmana. Les dues polítiques preses, Carme Forcadell i Dolors Bassa, aniran a la presó de Figueres.

Un cop arribin a Lledoners, els set interns independentistes aniran al mòdul d'ingressos i, des d'allà, la direcció de Lledoners tenia previst aquest dimarts destinar-los al mòdul número 2 de la presó. En aquests moments, en aquest mòdul hi ha un centenar de presos, però la intenció de Lledoners és rebaixar aquesta xifra fins als 80, per assimiliar-la a la ràtio mitjana d'ocupació de la resta de mòduls de la presó. Això significa que els set polítics, si es mantenen els plans de la direcció de Lledoners, acabarien convivint d'aquí a pocs dies amb una vuitantena d'interns, en un bon clima general de convivència.

El fet que la capacitat màxima de cada mòdul sigui de 120 reclusos permetrà que la direcció de Lledoners pugui oferir als polítics independentistes poder estar sols en cel·les, enlloc d'haver-les de compartir. De fet, expliquen les mateixes fonts, el baix nivell d'ocupació de Lledoners ja permet actualment molts altres presos poder ser allotjats en cel·les de forma solitària.

Un cop estiguin introduïts a la vida penitenciària, podrien formar part de la comissió de presos del mòdul número 2. Lledoners és l'únic centre de tot Catalunya on tots els mòduls funiconen mab un sistema de participació i convivència.