Segueix-nos a les xarxes socials:

La regió Central esquiva els grans incendis forestals sense abaixar la guàrdia

Destaquen el Berguedà, on des de l'inici de la temporada d'estiu no s'ha declarat cap incendi

El nombre d'incendis forestals de la segona quinzena del mes de juliol a les comarques de Barcelona ha estat per sota de la mitjana dels incendis del període 2008-2017. També la superfície afectada per aquests incendis està molt per sota de la mitjana en el mateix període.

Aquestes dades es desprenen de l'informe elaborat per l'equip del Pla d'informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI) que fa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestals(ADF) del territori. En total, durant la segona quinzena del mes de juliol s'han declarat 21 incendis de vegetació, 13 dels quals han estat forestals, i han afectat 2,9 hectàrees. L'incendi més important en aquesta quinzena va tenir lloc el 25 de juliol a la finca del Pla del Molí a la Roca del Vallès, que va afectar 1,30 ha de terreny agrícola.

Pel que fa a les zones de vigilància, destaca el Berguedà, on des de l'inici de la temporada d'estiu no s'ha declarat cap incendi, així com també a les zones Bages-Moianès, Osona i Vallès Oriental, amb menys de 0,1 ha afectades. La campanya 2018 del Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) que desplega la Diputació de Barcelona en col·laboració amb ajuntaments, agrupacions de defensa forestal (ADF) durarà fins a l'1 de setembre. El pla compta amb un equip de 257 persones contractades i 12 enginyers de coordinació.

Prem per veure més contingut per a tu