El Servei Català de Trànsit va posar en marxa la segona campanya d'aquest any de control dels sistemes de seguretat passiva d'enguany, com ara cinturons, cascos i sistemes de retenció infantil. La campanya durarà fins al proper diumenge dia 7.

L'acció forma part de les campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit que es duen a terme durant el 2018 amb l'objectiu de reduir la sinistralitat viària. A l'anterior campanya de prevenció de seguretat passiva del mes de gener es van imposar 1.533 denúncies relacionades amb l'ús del cinturó, en el conjunt de Catalunya.

Aquesta estratègia operativa per controlar l'ús de cinturó (tant per part del conductor com de l'acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil a les carreteres i carrers de Catalunya té per objectiu reduir les víctimes d'accidents de trànsit i recordar la importància d'emprar aquests dispositius i de fer-ho cor-rectament. A través dels Panells de Missatge Variable, ubicats a les carreteres catalanes, s'informarà i alertarà, al llarg de la setmana, d'aquesta campanya.