Els Mossos van detenir diumenge un home de 30 anys que acabava de circular de forma temerària, envaint el carril contrari, per la C-16, al Berguedà, coincidint amb l'operació tornada del Pilar. Durant el seu recorregut temerari, va xocar amb dos cotxes i va estar a punt d'atropellar agents. El detingut, a més, conduïa una furgoneta robada, a l'interior de la qual hi havia també una bicicleta sostreta. L'home, un veí de Rubí de 30 anys de nacionalitat espanyola, ja ha ingressat a presó provisional per ordre del jutge.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, van tenir lloc diumenge a les 4 de la tarda, en plena operació retorn. Els conductors van alertar els Mossos que una furgoneta circulava de forma anòmala i que, en algun tram, anava en direcció contrària per la C-16, a l'altura del túnel del Cadí.

Poc després, dues patrulles van localitzar el vehicle a prop de Cercs i van intentar aturar-lo. El conductor no va fer cas de les indicacions dels agents, que van haver d'apartar-se ràpidament de la via per evitar ser atropellats.

La furgoneta va continuar la marxa a gran velocitat i en sentit contrari, tot desplaçant els cons que s'havien instal·lat per l'operació tornada. Durant la fugida, el vehicle va col·lidir contra dos vehicles que circulaven per la via, sense causar lesions als ocupants.

Seguidament, la furgoneta va entrar a Berga, on va ser aturada pels Mossos, que van detenir el conductor. La furgoneta havia estat sostreta el dia anterior a l'Hospitalet de Llobregat. A l'interior hi havia una bicicleta que constava com a sostreta a Puigcerdà, el mateix dissabte. A més, es va determinar que la nit abans havia robat en un establiment, encastant-hi el vehicle, en un poble del Ripollès.