Una veïna de Solsona, Maria Sofia B. S., ha acceptat la pena de dos anys de presó per haver-se embutxacat 60.000 euros de les dues botigues on treballava, un estanc i un establiment de joguines, a la capital del Solsonès. Els dos locals pertanyien a la mateixa empresa, Pellicer. L'acusada ha pactat la condemna de conformitat amb la fiscalia i amb l'acusació particular. L'acord s'ha de ratificar aquest dimecres davant de l'Audiència de Lleida.

Els fets, segons l'escrit de conformitat, al qual ha tingut accés Regió7, van tenir lloc entre el gener del 2013 i el març del 2016. L'acusada, Maria Sofia B. S., sense antecedents penals, treballava des de feia més de 20 anys a l'empresa Pellicer, tant a l'estanc de tabac com a un establiment de joguines, d¡objectes de regal i d'informàtica, tots dos a Solsona.

Per aquest motiu, era una de les persones de confiança del propietari del negoci, per la qual cosa s'encarregava de distribuir els horaris de treball i festius entre altres treballadores, així com de solucionar els problemes que generaven determinades devolucions de compres. També feia les vendes i els cobraments dels diferents productes que es comercialitzaven a les botigues.

Des del 2013 fins al 2016, però, l'acusada, segons la mateixa sentència de conformitat, va sostreure de les caixes dels dos establiments diverses quantitats de diners, que van arribar a sumar 60.000 euros.

A vegades, els diners procedien de les vendes al comptat (que no comptabilitzava a les caixes registradores) i, en d'altres, simulava devolucions de diners, per objectes que no retornava. En d'altres ocasions, coincidint amb les campanyes de Nadal, l'acusada s'emportava joguines i altres objectes de les botigues sense abonar el seu import.

Segons l'escrit pactat, aquesta dinàmica delictiva es va perllongar en el temps, fins que va ser detectada per altres treballadores, que van posar els fets en coneixement del propietari. D'aquesta manera, l'home va poder comprovar com, el 27 de febrer del 2016, la dona es quedava 40 euros d'una venda, i com feia el mateix amb diferents vendes del mes de març, que van sumar 570 euros més.

A banda dels dos anys de presó, per un delicte continuat d'apropiació indeguda, la sentència de conformitat també obliga Maria Sofia B. S. a retornar els 60.000 euros al propietari afectat. De fet, ja ha consignat la totalitat dels diners al jutjat, segons han explicat fonts judicials.