L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha decretat dos dies de dol oficial per la mort d'un veí del poble en el descarrilament d'un tren aquest matí a Vacarisses, a causa d'una esllavissada a la via. La víctima, Luigi Eduardo P. S., de 36 anys d'edat, tenia la doble nacionalitat espanyola i uruguaiana, i residia a la població bagenca des del maig passat.

El consistori ha suspès tots els actes previstos al municipi avui i demà. A més, per aquest dimecres, a les 12 del migdia, ha convocat un minut de silenci davant les portes de l'Ajuntament, per expressar el condol per la mort de Luigi Eduardo, que residia a Castelbell amb la seva parella. Tant ella com altres familiars han acudit aquest dimarts al lloc de l'accident.

L'alcaldessa de Castellbell, Montse Badia, que també s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha donat públicament el seu condol a la família. "Quan algú mor en unes circumstàncies així és la notícia més trista que hi pot haver", ha expressat Badia a aquest diari.

Sobre l'esllavissada que ha causat l'accident, Badia ha constatat que "el risc zero mai no hi és", però que forma part d'un problema "del qual ja fa temps que avisàvem". Segons ha constatat, "a tota la zona de Castellbell, Rellinars i Vacarisses, tenim terres molt argiloses i, quan s'hi acumula molta aigua, tenim moltes esllavissades" i que afecten vies de comunicació com la línia de tren de Manresa o la carretera C-58, que ja va haver de ser tallada la setmana passada.

Precisament, aquest dimarts a la tarda, ha explicat Badia, tècnics de Carreteres tornaran a la C-58, a Castellbell, per revisar un talús en possible mal estat.