Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí des del 1999 i candidat de nou a la reelecció, també era un dels consellers de CX jutjats per aquest cas. Ahir no amagava la seva satisfacció per l'absolució. «Ha estat la sentència que pertocava i, per tant, estem contents, amb ganes de continuar treballant i de tirar endavant», va declarar ahir a aquest diari.

Segons Gimeno, «aquest cas no tenia a veure amb altres casos. No hi havia hagut ni desviació de fons públics, ni de fons de cap altre tipus, ni cap utilització indeguda... i l'administració deslleial s'aguantava pels pèls...», deia.

Amb l'absolució, reconeixia el batlle de Castellgalí, «ens sentim alliberats d'aquesta llosa que havíem de portar a sobre sense haver fet res malament». En el seu cas, va dir, «estic alleugerit a nivell personal, a nivell polític i a nivell familiar. Perquè, a banda de les peticions de presó, ens demanaven una fiança. Que t'embarguin el sou i el patrimoni familiar no era cap alegria», va assenyalar.

Per a Gimeno, doncs, el procés judicial «va ser un muntatge d'uns quants per tapar una altra cosa», referint-se a casos de corrupció que havien sorgit en altres sectors. Però al final, va destacar l'alcalde bagenc, «s'ha acabat evidenciant que no hi havia causa».

Per tant, va concloure Gimeno, «estic content, i animat, amb ganes de continuar treballant. I amb el convenciment personal que no hem fet res que no havíem de fer, tal com ha quedat demostrat en aquesta sentència, després de dos mesos i escaig de judici».