El TSJC obliga la Generalitat a indemnitzar amb 250.000 euros la família d'Abel Martínez, el professor que l'any 2015 va ser apunyalat mortalment per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona. Martínez, anteriorment, havia estat mestre en altres centres públics catalans, entre els quals l'escola Sèquia de Manresa.

Segons va informar ahir el portal 324.cat, el TSJC ha donat la raó a la família de la víctima i ha rebutjat que els fets fossin «imprevisibles i inevitables», tal com al·legava el Consorci d'Educació de Barcelona i l'asseguradora.

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril del 2015. Un estudiant, de 13 anys, va entrar a la classe de castellà i, quan la professora li va retreure que arribés amb retard, es va treure una ballesta de la motxilla i va disparar una fletxa a la mestra. Tot seguit, va treure's de la bossa un ganivet gran (tipus matxet) i la va apunyalar. Mentre la dona fugia, va agredir una estudiant, i, en veure el professor Abel Martínez, li va clavar el matxet al pit.

Segons el TSJC, «no es van complir els estàndards de seguretat a què te dret la comunitat educativa» i remarca que hi va haver errors de seguretat.