Segueix-nos a les xarxes socials:

Funcionaris de presons protesten davant el departament de Justícia

Demanen «la seguretat necessària» a les presons, que es respecti el dret a la conciliació familiar i s'incrementi de forma «urgent» la plantilla

Un centenar de funcionaris de presons es van concentrar ahir al matí davant del departament de Justícia per protestar per la «situació altament crítica» i el «preocupant abandonament» que consideren que pateix aquest cos. Així ho asseguren en un escrit dirigit a la consellera de Justícia, Ester Capella, i que dos representants dels manifestants van lliurar al departament. En el document, demanen que la conselleria doni «la seguretat necessària» a les presons, que respecti el dret a la conciliació familiar i incrementi de forma «urgent» la plantilla, entre altres reclamacions. També lamenten que el cos de presons és «menyspreat» i «infravalorat» en «amplis sectors de la societat», un fet que atribueixen «bàsicament a la falta d'informació i visibilitat de les tasques» que desenvolupen.

Els funcionaris, que es reivindiquen com una «peça clau dins de l'engranatge de l'administració per a la reeducació, rehabiliatció i reinserció de la població reclusa», van traslladar així el seu malestar al departament de Justícia, en una protesta desvinculada dels sindicats, segons van explicar dos representants dels manifestants.

Prem per veure més contingut per a tu