Els sis acusats d'abusar sexualment d'una menor a Manresa el 2016 han negat els fets. Ha estat en la primera sessió del judici que s'ha celebrat aquest matí a l'Audiència de Barcelona. També han negat les amenaces que s'atribueixen a un d'ells i obstrucció a la justícia.

Tots els acusats han reconegut haver estat al lloc dels fets, que haurien passat en el marc d'un festa a l'antiga fàbrica Vinyes, durant la nit i també que s'hi va consumir alcohol i s'hi van fumar porros de marihuana. Un dels acusats, fins i tot ha apuntat que la noia podria haver tingut relacions sexuals amb nois menors d'edat presents a la festa.

D'altra banda, les proves d'ADN que es van trobar a la roba de la víctima només han donat positiu en el cas d'un dels acusats. Tot i això, hi hauria més restes però no s'han pogut identificar. Els fluids identificats corresponen a D. D. L. R., que ha estat en presó preventiva durant uns 20 mesos tot i que actualment, com la resta d'acusats, ja es troba en llibertat. A preguntes de la fiscalia ha negat també haver tingut relacions amb la menor i respecte la presència dels seus fluids als pantalons de la noia ha assegurat que «no sé com hi van arribar». També va assegurar, davant el tribunal, que es va sotmetre de forma voluntària a les proves d'ADN, tot i que segons ha pogut saber Regió7, no va ser així. A part d'ell, tres acusats més també han estat en presó preventiva durant 11 mesos.

En la seva declaració, B. A. M. Z., presumpte instigador dels fets, ha reconegut que coneixia la menor i que hi va parlar després de la festa. Segons ell, era la nòvia d'un altre menor de 16 anys que ell coneixia, motiu pel qual, ha dit, pensava que la noia tenia la mateixa edat. Tot i això ha negat haver-hi tingut cap tipus de relació sexual. El jove ha anat més enllà i ha assegurat que fins i tot «ella se'm va insinuar i la vaig rebutjar en vàries ocasions».

Segons ha relatat, a la festa hi «vam anar per divertir-nos entre amics. Vam tenir mala sort i ara se'ns acusa» de la presumpta violació. En el seu cas, la fiscalia considera que és qui va establir torns perquè la resta d'acusats tinguessin relacions amb la menor, i d'haver-ne abusat en més d'una ocasió aquella nit, ho ha negat tot. Tot i això, segons la seva versió, un moment en el qual ell va sortir de l'edifici es va trobar la noia a terra mentre altres menors l'estaven insultant. Ell explica que li va oferir que entrés a l'edifici amb tots els altres perquè «li deixessin de dir coses», i la noia va negar-s'hi.

També ell ha explicat que en un moment determinat de la nit va entrar una de noies presents a la festa assegurant que «estan violant» a la víctima en un altre dels edificis del recinte fabril. Ha assegurat que van anar fins allà i van comprovar que la menor estava bé.

Sobre aquesta qüestió, un altre dels acusats, Y. J. C., ha concretat que van anar fins allà i l'adolescent va sortir de l'interior de l'edifici, la jove els va assegurar que estava bé i que ell va marxar, mentre que la noia va tornar a entrar a l'immoble. Ha detallat també que era «fosc i no es veia si hi havia algú més a dintre», encara que en tot cas ha afirmat que cap dels acusats va mantenir relacions amb la menor. Tot i això, si que ha assegurat que dos menors estaven a «l'altra caseta» i que «un va dir que jo me l'he tirat».

M.A.R.T., que segons la fiscalia hauria exhibit una pistola de fogueig amb la qual hauria amenaçat els allà presents perquè no expliquessin res, ha negat haver-ho fet i tenir cap pistola. La resta d'acusats també han negat que s'hagués proferit algun tipus d'amenaça.

D'aquests sis processats, la fiscalia acusa B. A. M. C. d'abús sexual continuat i tres delictes d'obstrucció a la justíca; M. P. T. d'abús sexual continuat; M. A. R. T., d'abús sexual i amenaces; i D. D. R. L; Y.J. C. i W. D C. D, d'abús sexual mentre que l'acusació particular eleva tots els abusos a agressió. Finalment, hi ha un setè acusat, I. G. R. acusat per omissió d'impediment d'un delicte.