La Policia Nacional va desmantellar el 13 d'agost un cultiu de marihuana amb 510 plantes amb un valor en el mercat negre d'uns 200.000 euros, que estava ocult en una casa d'una urbanització de Masquefa. A part, els agents van arrestar el responsable de la plantació.

L'operació es va iniciar arran de les indagacions portades a terme pels investigadors, que van constatar que a l'interior d'un habitatge unifamiliar situat en una urbanització del municipi de Masquefa s'estava duent a terme algun tipus d'activitat il·legal.

Gràcies a les comprovacions efectuades amb la companyia elèctrica que subministra el fluid elèctric a la zona, es va poder determinar que aquest immoble estava realitzant un important consum de subministrament elèctric i que ho feia sense passar pel comptador habilitat.

Tots els indicis apuntaven que es trobaven davant d'una plantació de marihuana i que l'energia necessària per alimentar les instal·lacions era presa fraudulentament. Després de l'autorització del jutjat, es va practicar l'escorcoll de l'immoble, i es va procedir a la detenció del màxim responsable de la plantació. Fruit de tot això es va poder intervenir la marihuana i nombrosos aparells de climatització. La plantació es trobava repartida en dues estances i els estris de manteniment van ser localitzats al garatge.