El judici que s'havia de celebrar ahir al matí als jutjats de Manresa contra els activistes i membres de la PAHC Bages Berni Sorinas i Marc Garcés es va ajornar per motius aliens al cas. Ara, el judici ha quedat programat per a l'11 de desembre al matí.

Sorinas està acusat d'un delicte d'atemptat contra els agents i dos de lesions lleus per presumptament agredir els mossos que el volien detenir arran d'una manifestació de la PACH Bages el novembre del 2016.

El motiu de la protesta era denunciar els talls de subministraments i contra la pobresa energètica arran de la mort en un incendi de la dona de Reus que no podia pagar la llum i que va encendre una espelma per poder-s'hi veure. La detenció de Sorinas es va produir un cop acabada l'acció de protesta davant Endesa, on els concentrats van enganxar cartells i van pintar algun vidre de l'establiment.

La Fiscalia demana per a Sorinas una condemna dos anys de presó. En paral·lel, també s'acusa Garcés de colpejar un altre policia. En aquest cas demanen per a ell una pena de 18 mesos de presó.

Amb motiu de la vista prevista per a ahir també s'havia convocat una concentració de suport als acusats, a les portes dels jutjats de Manresa, que també va quedar ajornada.