Segueix-nos a les xarxes socials:

La protectora de Sallent demana el trasllat a una zona «més segura»

El dijous es van evacuar els animals per la crescuda del Llobregat

La protectora de Sallent demana el trasllat a una zona «més segura»arxiu particular

Gairebé tots els gossos de la protectora de Sallent van tornar ahir a les instal·lacions després que dijous els evacuessin com a prevenció davant la crescuda del Llobregat. Els responsables, però, consideren que el lloc no és segur si el riu es desborda i pels despreniments de rocs d'una muntanya propera. Fins ara no han hagut de lamentar cap accident.

«Formularem a l'Ajuntament un canvi de lloc perquè on som ara no és segur», explicava ahir a aquest diari el president de la protectora, Marc Junyent. L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, es posiciona al costat de la protectora, i considera que hi ha d'haver un canvi d'ubicació, però no entra en els plans del govern municipal a curt termini per falta de pressupost, ja que els recursos estaran destinats a altres projectes, sobretot a la construcció de la residència d'avis. Assegurava, però, que s'haurà de plantejar de cara als propers anys, a mitjà termini.

L'aigua no va arribar a les instal·lacions de la protectora, però van evacuar els animals per precaució. A la protectora hi ha una vintena de gossos i els van traslladar a les de Berga i Manresa. Ahir només faltaven tres gossos que encara havien de portar. «Al final hem patit danys materials i els nostres gossos i gats estan bé, però molts hortolans tenien gallines i conills que han mort per culpa de l'aigua», afegia el president. Voluntaris es van endur la vintena de gats de la protectora. Fa 13 anys que són en aquestes instal·lacions.

Prem per veure més contingut per a tu