El fiscal demana una pena de dos anys i mig de presó per a un home, E. O. O., acusat de robar un total de 42 caixes d'abelles de dues explotacions apícoles del municipi berguedà de Viver i Serrateix.

Segons consta en l'escrit d'acusació de fiscalia, l'acusat s'hauria dirigit els dies 15 i 22 d'abril i 4, 11 i 30 de maig del 2018 a una explotació apícola de Viver i Serrateix i s'hauria apropiat el contingut d'un total de 35 caixes d'abelles. A més, segons el mateix escrit, els dies 23 de març i 16 de maig del mateix any, l'acusat hauria robat un total de set caixes d'abelles d'una altra explotació del mateix municipi. En el cas d'aquesta última, l'acusat s'hauria apropiat set caixes d'abelles amb un valor de 700 euros, al qual cal sumar uns 600 euros del valor de la mel que l'apicultor va perdre. En l'altre cas, l'acusat s'hauria apropiat el contingut de 35 caixes d'abelles i, segons l'informe pericial, el valor de les caixes és de 3.500 euros, mentre que el de la mel que el seu legítim propietari va perdre és de poc més de 3.000 euros.

El ministeri públic considera que l'acusat ha comès un delicte continuat de furt agreujat i per això demana una condemna de dos anys i mig de presó. A més, també reclama que indemnitzi cadascun dels dos propietaris de les abelles pel valor de les caixes robades i de la mel que van deixar d'obtenir en les quantitats que determina l'informe pericial. El judici se celebrarà properament, després que quedés suspès pel decret d'estat d'alarma pel coronavirus.