Els Mossos d'Esquadra de Berga van detenir el dia 13 de maig a Manresa, Súria i Sant Fruitós del Bages, dos homes de 38 i 36 anys, veïns de Súria i Artés i una dona de 36 anys, veïna de Sant Fruitós del Bages, tots ells de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de deu delictes de furt de cable telefònic.

Des de l'inici de l'any 2020 s'han produït diversos furts de cable telefònic a la comarca del Berguedà, els quals han causat un greu perjudici, sobretot a persones d'edat avançada usuaris del servei de teleassistència. Majoritàriament els furts van succeir a la població de Viver i Serrateix i Sant Maria de Merlès.

Arran dels fets, agents de la Unitat d'Investigació de Berga es van fer càrrec de les indagacions i van constatar que tots els furts de cable s'havien produït en zones boscoses i que els lladres venien els material sostret en deixalleries de comarques properes. Entre els deu furts van sostreure 1.042 quilos de cable, obtenint-ne un benefici 3.799 euros.

Fruit de les investigacions, el 13 de maig els mossos van detenir dos homes i una dona, per la seva presumpta implicació en els furts.

La detinguda, un cop va declarar en seu policial amb la presència de lletrat, va quedar en llibertat a l'espera de ser citada per comparèixer davant de V.I.

Els altres detinguts, que tenen antecedents per fets similars, va passar el dia 14 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.