Segueix-nos a les xarxes socials:

«Ens assenyalen i n'hi ha que no hem fet res»

Tres dels joves desallotjats dels carrers del Cós i Hospital han acceptat l'ajut del lloguer i dos els de la DGAIA

«Ens assenyalen i n'hi ha que no hem fet res»abel gallardo

Dos dels joves que van ser desallotjats del carrer del Cós que han parlat amb aquest diari lamenten que els veïns assenyalin tot el grup com a autors dels robatoris i els aldarulls, i asseguren que no delinquien ni provocaven problemes al carrer. «La policia sempre que ens veu ens identifica per ser nosaltres, i n'hi ha que no hem fet res», es queixava Amjad Touiher la setmana passada a aquest diari just el dia que va ser atès pels Serveis Socials de l'Ajuntament.

Touiher té 18 anys i havia estat tutelat per la Generalitat fins que va ser major d'edat, i feia uns vuit mesos que vivia al pis ocupat. «És cert que jo havia fet algunes coses, però això era abans. Jo ara no faig res dolent i no vull problemes amb ningú», afegia en ser interpel·lat sobre les queixes de veïns i comerciants.

«Hi havia dos dels grup que s'emborratxaven i causaven problemes, però no érem tots nosaltres», ressalta. El 2 de juliol un dels joves que okupava l'habitatge del carrer del Cós va morir a causa d'una barreja d'alcohol i medicaments, fet que va provocar la mobilització dels Mossos i el SEM. «Me'l vaig trobar inconscient i per a mi va ser un cop dur. No m'ho creia», afegeix. Hamza Abeda, de19 anys, és un altre dels joves que van ser evacuats de l'immoble i també critica que la policia contínuament els té en el punt de mira, segons ells, injustament i de forma reiterativa.

Finalment, un jove més ha acceptat els ajuts de lloguer de l'Ajuntament. D'aquesta manera, són tres els que han sol·licitat la prestació, que s'ofereix a totes les persones sense recursos que la demanen, i dos han anat a un centre de la DGAIA, ja que té un programa per a majors d'edat que havien estat tutelats per la Generalitat.

En total, catorze persones van ser desallotjades i onze van ser ateses pels Serveis Socials. Cinc, doncs, han acceptat els ajuts que se'ls va oferir i sis van dir, segons l'Ajuntament, que s'espavilarien pel seu compte. Persones que ajuden els joves, que tenen entre 18 i 21 anys, asseguraven que desconfiaven de les bones intencions de l'Ajuntament «per no concretar els ajuts». Des del govern municipal estan oberts a atendre'ls.

Una de les opcions que va oferir l'Ajuntament als que no havien estat tutelats per la Generalitat va ser la de viure a l'alberg social on hi ha els refugiats, però un cop allà no van veure clar les normes de convivència i van preferir anar a un altre lloc. S'hi volien quedar uns dies els extutelats, però van ser expulsats per saltar-se les normes contínuament.

Prem per veure més contingut per a tu