Dos dels joves que van ser desallotjats del carrer del Cós que han parlat amb aquest diari lamenten que els veïns assenyalin tot el grup com a autors dels robatoris i els aldarulls, i asseguren que no delinquien ni provocaven problemes al carrer. «La policia sempre que ens veu ens identifica per ser nosaltres, i n'hi ha que no hem fet res», es queixava Amjad Touiher la setmana passada a aquest diari just el dia que va ser atès pels Serveis Socials de l'Ajuntament.

Touiher té 18 anys i havia estat tutelat per la Generalitat fins que va ser major d'edat, i feia uns vuit mesos que vivia al pis ocupat. «És cert que jo havia fet algunes coses, però això era abans. Jo ara no faig res dolent i no vull problemes amb ningú», afegia en ser interpel·lat sobre les queixes de veïns i comerciants.

«Hi havia dos dels grup que s'emborratxaven i causaven problemes, però no érem tots nosaltres», ressalta. El 2 de juliol un dels joves que okupava l'habitatge del carrer del Cós va morir a causa d'una barreja d'alcohol i medicaments, fet que va provocar la mobilització dels Mossos i el SEM. «Me'l vaig trobar inconscient i per a mi va ser un cop dur. No m'ho creia», afegeix. Hamza Abeda, de19 anys, és un altre dels joves que van ser evacuats de l'immoble i també critica que la policia contínuament els té en el punt de mira, segons ells, injustament i de forma reiterativa.

Finalment, un jove més ha acceptat els ajuts de lloguer de l'Ajuntament. D'aquesta manera, són tres els que han sol·licitat la prestació, que s'ofereix a totes les persones sense recursos que la demanen, i dos han anat a un centre de la DGAIA, ja que té un programa per a majors d'edat que havien estat tutelats per la Generalitat.

En total, catorze persones van ser desallotjades i onze van ser ateses pels Serveis Socials. Cinc, doncs, han acceptat els ajuts que se'ls va oferir i sis van dir, segons l'Ajuntament, que s'espavilarien pel seu compte. Persones que ajuden els joves, que tenen entre 18 i 21 anys, asseguraven que desconfiaven de les bones intencions de l'Ajuntament «per no concretar els ajuts». Des del govern municipal estan oberts a atendre'ls.

Una de les opcions que va oferir l'Ajuntament als que no havien estat tutelats per la Generalitat va ser la de viure a l'alberg social on hi ha els refugiats, però un cop allà no van veure clar les normes de convivència i van preferir anar a un altre lloc. S'hi volien quedar uns dies els extutelats, però van ser expulsats per saltar-se les normes contínuament.