Un acusat s´enfronta a una pena de 9 mesos de presó per intentar empadronar dues persones a Santpedor en un lloc on, segons assenyala la fiscalia en el seu escrit d´acusació, no hi havia cap tipus de construcció habitable.

En concret, segons consta en l´escrit d´acusació del ministeri fiscal, els fets es remunten al 29 de maig del 2019 quan l´acusat, A. M. S., es va presentar a l´oficina del padró municipal amb l´objectiu de fer l´empadronament de dues persones al municipi de Santpedor.

Per fer-ho, l´acusat, que actuava en representació de dues altres persones, va presentar un contracte d´arrendament de finca urbana per l´ús d´un habitatge en un immoble del carrer de Salvador Espriu de Santpedor.

Segons el fiscal, l´acusat era coneixedor que el document era fals ja que en l´adreça que citava no hi havia cap tipus de construcció habitable, ja que es donava la circumstància que en el lloc indicat en el document per l´acusat hi havia només les estructures d´uns immobles que van quedar a mig construir.

El fiscal acusa el processat d´un delicte de falsificació documental. Per aquesta acusació, el ministeri públic demana que sigui condemnat a una pena de nou mesos de presó i també que l´acusat assumeixi les costes processals.

El judici és previst que se celebri el 7 de desembre al jutjat penal número 1 de Manresa.