Un acusat s’enfronta a una pena d’un any i mig de presó per presumptament haver agredit un treballador de l’oficina de gestió tributària de la Diputació de Barcelona a Manresa, tot clavant-li un fort cop a la cara.

Els fets es remunten al 24 de setembre de l’any 2019, quan l’acusat juntament amb una dona es va dirigir a l’oficina de gestió de tributs que l’ens provincial té al carrer Major de Manresa. Allà, segons explica el fiscal en el seu escrit, víctima i acusat van mantenir una discussió sobre el tràmit per portar a terme el pagament de l’impost de circulació d’un vehicle.

Segons va explicar en el seu moment la víctima a Regió7, l’acusat volia fer el pagament d’aquest impost però no podia fer el pagament a l’oficina de la diputació perquè es tractava d’un vehicle domiciliat a la capital del Bages i la recaptació la gestiona directament l’ajuntament. Un cop el funcionari ja havia atès l’home, aquest semblava que marxava però es va quedar a la porta de l’oficina. Aleshores, el treballador s’hi va apropar amb la intenció d’explicar-li com dirigir-se a l’ajuntament de Manresa i va ser llavors quan l’acusat presumptament va agredir al funcionari tot donant-li un fort cop a la cara, sempre segons la versió de la víctima. Arran de l’agressió, el treballador de la Diputació va necessitar set dies per curar-se totalment, encara que les lesions provocades per l’agressió no li van impedir poder seguir amb la seva vida habitual.

Per aquests fets, el ministeri públic demana que l’acusat sigui condemnat a un any i mig de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat en concurs ideal amb un delicte lleu de lesions. També reclama que indemnitzi la víctima amb un total de 245 euros per les lesions que li va provocar.

La vista oral per aquest cas està assenyalada per al proper dimarts al matí al jutjat penal dos de Manresa.