Set mariners han mort aquest dimarts a la matinada en el naufragi del pesquer gallec ‘Villa de Pitanxo’ en aigües pròximes al Canadà, segons, una xifra que podria augmentar en les properes hores ja que hi ha 17 pescadors més desapareguts, segons ha avançat ‘Faro de Vigo’, diari del mateix grup editorial de Regió7.

En el moment del naufragi, el vaixell, de Grupo Nores (Marín), era a unes 250 milles de la costa. A bord hi havia una vintena de tripulants: 16 espanyols, dues persones de Ghana i un número de mariners del Perú que no s'ha concretat.

«A les 5 del matí s'ha perdut el contacte, ha saltat la balisa. Fins fa poc no teníem cap tipus d’informació», ha explicat Maica Larriba, subdelegada del Govern a Pontevedra.

Segons el relat dels fets, la situació a Terranova era i continua essent molt dolenta. S'han mobilitzat vaixells i helicòpters i s'han albirat quatre bots salvavides. En un d’aquests s'hi han trobat tres supervivents en estat de xoc hipotèrmic. En un altre bot s’han recuperat quatre cossos, morts presumiblement per hipotèrmia. Els efectius d'emergència continuen buscant supervivents.

El president de la Cooperativa d'Armadors de Vigo (ARVI), Javier Touza, ha explicat que de moment la informació "és bastant confusa". En les tasques de rescat hi estan col·laborant helicòpters i vaixells canadencs, així com diversos vaixells pesquers.