Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Presó per a tres detinguts en l’operatiu antidroga a la Catalunya central

L’operació iniciada dimecres al Bages, Berguedà i Solsonès conclou amb 31 escorcolls i 31 arrestats

Un dels detinguts, a la plaça Lladó | ARXIU/OSCAR BAYONA

Tres dels 31 detinguts en l’operatiu contra el tràfic de droga que es va portar a terme la setmana passada a diferents poblacions de la Catalunya Central han entrat a presó. La part més important del dispositiu es va portar a terme dimecres de la setmana passada al matí i en aquells moments el balanç provisional va ser de 26 detinguts en 29 escorcolls i en els quals hi van participar 250 efectius del cos policial.

Després de l’important desplegament de dimecres passat, es van fer dos més fins arribar a les 31 entrades en domicilis, i també s’han fet cinc detencions més fins a un total de 31. D’aquests arrestats, tres han entrat a presó després de passar a disposició judicial, i també hi ha tres persones més investigades -en llibertat i a l’espera de ser citades pel jutge- relacionades amb el cas, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra consultades per Regió7.

Cinc detencions a Manresa

La part més important del dispositiu es va portar a terme dimecres passat a Manresa i Berga on des de les 7 del matí i fins passades les 12 del migdia es van fer diversos escorcolls i detencions. Fonts policials no han detallat quants se n’han fet a cada municipi però a la capital del Bages es van realitzar almenys quatre escorcolls i cinc detencions.

Detenen 26 persones en una macrooperació contra el tràfic de drogues

Detenen 26 persones en una macrooperació contra el tràfic de drogues R.J.

En concret, al passeig de Pere III, en un habitatge a l’alçada de la Ben Plantada s’hi va fer un escorcoll i s’hi va detenir un home i una dona. Al carrer de les Piques també es va fer una entrada en un habitatge i s’hi van fer dues detencions més. També es va detenir un home al carrer Puigterrà de Dalt i es va fer una entrada al carrer de Martí i Julià.

Ampli desplegament a Berga

En el cas de Berga, hi havia diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra estaciones a l’aparcament de la zona de la Rasa dels Molins i també hi havia presència policial en diversos carrers del barri i al carrer Verge de la Salut. Precisament, al carrer Ciutat, és on es va portar a terme una de les parts més vistoses de l’operació a la capital berguedana ja que els agents van tallar la reixa metàl·lica d’una barberia per accedir al seu interior.

També es van fer entrades a Sant Joan de Vilatorrada, en un immoble del carrer Manresa, entre d’altres; i a Horta d’Avinyó, en el cas del Bages. Al Berguedà, a part de Berga es van fer entrades i escorcolls a Puig-reig i l’Espunyola i al Solsonès també es va fer almenys una entrada a Solsona.

Aquesta ha estat una de les operacions contra el tràfic de droga més important dels darrers anys a la Catalunya Central. L’operació anava dirigida principalment contra el tràfic de marihuana però també van intervenir altres substàncies estupefaents com cocaïna.

Compartir l'article

stats