Una dona de 68 anys ha mort aquest diumenge al matí per un incendi al seu habitatge a Torelló (Osona). Segons han informat els Bombers de la Generalitat, han rebut l'avís del foc a les 07.44 hores, quan un veí del carrer Comte Borrell ha alertat que sortia fum d'un balcó del tercer pis. Els Bombers han activat sis dotacions, formades per tres camions d'aigua, una autoescala i dos vehicles de transport de personal, i en accedir al domicili afectat han trobat una persona estesa al rebedor. El personal mèdic ha atès la víctima, que finalment no l'ha pogut salvar.

L'edifici era ple de fum i molts veïns ja n'havien sortit pel seu propi peu, però els efectius han ajudat a sortir els que encara hi quedaven. L'incendi, que ha afectat tot l'habitatge, s'ha donat per extingit a les 08.09 hores i els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació del sinistre. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat una ambulància i un helicòpter medicalitzat.

El bloc és propietat de l'Agència d'Habitatge de Catalunya i fonts del Departament d'Acció Social han explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que confien que la resta de veïns podran tornar aviat a casa seva. La víctima mortal vivia amb el seu fill.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat en declaracions a la premsa que el Departament es farà càrrec de la neteja dels habitatges afectats, sobretot per fum i fuites de l'aigua emprada pels Bombers, "perquè tot estigui en les millors condicions" i ha celebrat que la construcció de l'edifici ha impedit que el foc es propagués a altres pisos. Pel que fa a la situació del fill de la víctima, ha dit que "provisionalment" se'l traslladarà a un alberg de Vic.

Família "conflictiva"

L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, ha avançat que el consistori decretarà 24 hores de dol per la defunció i que se suspenen tots els actes de la festa major de la localitat d'aquest diumenge. Ha reconegut que el pis de l'incendi era "un dels més conflictius" de la zona però que, gràcies a una entitat, "s'havia avançat i la conflictivitat que hi havia hagut mesos enrere era menor" últimament.

De fet, els veïns coincideixen a apuntar que la família era de difícil convivència i asseguren que també hi havia tràfic de drogues, sobretot marihuana, al pis cremat. Un dels residents a l'edifici, Ramon Oliver, ha explicat que ha estat un ciclista que passava per allà i que ha vist l'incendi qui ha avisat la resta de veïns de l'immoble. A més, ha reclamat que s'instal·lin detectors de fum per evitar aquestes situacions i que es posi en perill els veïns, ja que fa uns anys hi va haver un altre incendi al mateix bloc, ha afirmat.