Segueix-nos a les xarxes socials:

Minut de silenci dels treballadors de Lledoners per la mort de la cuinera a Mas d'Enric

Els prop de 200 funcionaris que tanquen l'accés a la presó bagenca asseguren que els pròxims dies les mobilitzacions continuaran

This browser does not support the video element.

Minut de silenci dels treballadors de Lledoners per la mort de la cuinera a Mas d'EnricLaura Serrat

Els funcionaris que aquest dilluns han tornat a tallar l'accés a Lledoners per reclamar més seguretat han fet un minut de silenci en record a la cuinera morta en mans d'un intern al centre de Mas d'Enric. En la segona jornada de protesta en aquest centre penitenciari, s'han aplegat prop de 200 treballadors a les portes de la presó que funciona amb serveis mínims. Els concentrats preveuen quedar-s'hi fins a les 9 del vespre i asseguren que els següents dies les mobilitzacions continuaran a l'espera que dimiteixi l'actual cúpula de Jústicia del Govern, a qui acusen de fer una política que ha incrementat l'índex de conflicitivitat a les presons en els darrers anys.

La Conselleria de Justícia no descarta possibles sancions als funcionaris de presons que no vagin a treballar aquests dies de protestes a les portes dels centres, que estan bloquejant els accessos i sortides de treballadors i complica la vida interna de les presons. De fet, aquest dilluns al matí hi ha més de 4.000 presos tancats a les seves cel·les, cosa que la consellera, Gemma Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, han qualificat de “confinament” pitjor que el viscut durant la pandèmia de covid els anys 2020 i 2021. D’altra banda, Ubasart ha reiterat l’oferta de diàleg als sindicats, i ha tornat a descartar destitucions o dimissions perquè la crisi requereix “tot l’equip a ple rendiment”.

Prem per veure més contingut per a tu